Ιούλιος 16, 2019

Η Ομάδα

Γιώργος Στάθης
General Manager - Founder

Σπούδασε στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και εργάζεται ως επαγγελματίας Διερμηνέας Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας από το 2013. Είναι Πρόεδρος του Σωματείου Διερμηνέων Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας και έχει συμμετάσχει σε πανευρωπαϊκά και διεθνή συνέδρια σε σχέση με την Κώφωση και την διερμηνεία στη Νοηματική γλώσσα, αλλά και σε ειδική εκπαίδευση πάνω στην οπτικοακουστική μετάφραση, όπως: ειδικός υποτιτλισμός για Κωφούς και Βαρήκοους και ακουστική περιγραφή για άτομα με προβλήματα όρασης. Ο ίδιος είναι ένας από τους μέντορες σε κοινωνικές, νεοφυείς επιχειρήσεις του 6ου κύκλου του προγράμματος egg. Γνωρίζει Αγγλικά και Ρωσικά, είναι κάτοχος πιστοποίησης του συστήματος γραφής κι ανάγνωσης των τυφλών Braille και υπήρξε για πολλά χρόνια αθλητής πολεμικών τεχνών. Συνεργάζεται ως διερμηνέας με την Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος και το Εθνικό Ίδρυμα Κωφών. Είναι μέλος του Σωματείου Διερμηνέων Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας και του Ευρωπαϊκού φόρουμ Διερμηνέων Νοηματικών Γλωσσών (efsli). Τον Σεπτέμβριο του 2016 ανέλαβε τον ρόλο του Co-ordinator στον τομέα της επικοινωνίας στο πανευρωπαϊκό συνέδριο της efsli, που έλαβε χώρα στην Αθήνα, και είναι ο δημιουργός της επίσημης ιστοσελίδας του συνεδρίου efsli.org/2016, ενώ διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του Σωματείου Διερμηνέων ΕΝΓ.

Χαρά Στάθη
Executive Manager - Founder

Σπούδασε Αγγλική φιλολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση ατόμων με αναπηρία και μαθησιακές δυσκολίες, ενώ είναι κάτοχος πιστοποίησης του συστήματος γραφής κι ανάγνωσης των τυφλών Braille. Κάθε χρόνο συμμετέχει σε πανευρωπαικά και διεθνή προγράμματα που αφορούν την ειδική εκπαίδευση, αλλά και την οπτικοακουστική μετάφραση, όπως: ειδικός υποτιτλισμός για Κωφούς και Βαρήκοους και ακουστική περιγραφή για άτομα με προβλήματα όρασης. Έχει πολυετή εμπειρία στην εκμάθηση της Αγγλικής Γλώσσας σε κωφούς μαθητές, και υπήρξε εθελόντρια στο Πανευρωπαϊκό συνέδριο Διερμηνέων Νοηματικών Γλωσσών που έλαβε χώρα στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο του 2016. Συμμετείχε στο Startup accelerator programme του Reload Greece στο Λονδίνο, και υπήρξε μία από τους μέντορες στο διαγωνισμό Greentech challenge, καθώς και στον 6ο κύκλο του προγράμματος egg, ενώ κατέκτησε το 2ο βραβείο καλύτερης γυναίκας startupper στα startupper Awards. Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με τον αθλητισμό, έχοντας πολλές πανελλήνιες διακρίσεις στο ενεργητικό της, και αργότερα με τον χορό. Γνωρίζει Αγγλικά, Ισπανικά, Ρωσικά καθώς και Ελληνική Νοηματική Γλώσσα την οποία συνεχίζει να μαθαίνει και να την εξελίσσει.

Βαγγέλης Μπρατσόλης
IT Manager
Σπούδασε Ναυτιλιακά στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά και εργάζεται στην διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού. Είναι κάτοχος επάρκειας της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας και επικεντρώθηκε στον διαφορετικό τρόπο έκφρασης και επικοινωνίας της. Διακρίθηκε στην Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία κατακτώντας την δεύτερη θέση σε όλη την Αττική, ενώ έχει ειδικές γνώσεις σε θέματα κατασκευής και συντήρησης ιστοσελίδων, επεξεργασίας βίντεο και προγραμμάτων επεξεργασίας γραφικών. Έχει παρακολουθήσει ειδικά σεμινάρια IT & Networking, Web Design και Web Developing αλλά και οπτικοακουστική μετάφραση, όπως: ειδικός υποτιτλισμός για Κωφούς και Βαρήκοους και ακουστική περιγραφή για άτομα με προβλήματα όρασης. Είναι ενεργό μέλος και εθελοντής σε πολλές περιβαλλοντικές οργανώσεις, και συμμετέχει συχνά σε περιβαλλοντικές δράσεις με στόχο την προστασία της άγριας ζωής.
Νεφέλη Ράντου
Scientific Director
Διδάκτωρ Ειδικής Αγωγής και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, απόφοιτος του Παντείου Πανεπιστημίου, τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα άπτονται της κώφωσης και της νοηματικής γλώσσας, της εγκεφαλικής πλευρίωσης, της προτίμησης και της επιδεξιότητας χεριού. Έχει συμμετάσχει και έχει παρουσιάσει πολλές ερευνητικές εργασίες σε επιστημονικά συνέδρια. Ως ειδική παιδαγωγός εργάζεται σε σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης από το 2008, εκπαιδεύοντας μαθητές με διάφορες αναπηρίες (διαταραχές στο φάσμα του αυτισμού, νοητική υστέρηση, εγκεφαλική παράλυση, σύνδρομο Down, κ.τ.λ.).
Δήμητρα Κωνσταντάκη
Project Manager

Σπούδαζε στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνίας, ενώ στην συνέχεια ακολούθησε σπουδές στον Τουριστικό κλάδο. Παράλληλα με τις σπουδές της, ξεκίνησε μαθήματα εκμάθησης της νοηματικής γλώσσας, μιας και ανακάλυψε μέσα από αυτήν, έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο επικοινωνίας και έκφρασης. Η ίδια είναι κάτοχος επάρκειας ελληνικής νοηματικής γλώσσας και για 2 χρόνια συμμετείχε ως εθελόντρια στο πανελλήνιο Φεστιβάλ Κωφών (Deafestival). Έχει προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της για 3 χρόνια στο φεστιβάλ μουσικής (Ejekt Festival), ενώ εργάστηκε εθελοντικά σε κέντρο ημέρας για άτομα με πολλαπλές αναπηρίες (Αμυμώνη). Ασχολείται με την οπτικοακουστική μετάφραση, όπως: ειδικός υποτιτλισμός για Κωφούς και Βαρήκοους, καθώς και την οργάνωση πολιτιστικών, τουριστικών project στην εταιρεία HandsUp Agency . Τέλος, κατάφερε να συνδυάσει τις 2 μεγάλες αγάπες της, δημιουργώντας το δικό της κανάλι στο Youtube, απ' όπου και παρουσιάζει συνταγές ζαχαροπλαστικής στη νοηματική γλώσσα. Γνωρίζει άπταιστα Αγγλικά και μαθαίνει Ισπανικά. 

Τμήμα τεχνικής υποστήριξης

Δήμητρα Τριανταφύλλου
Επεξεργασία Βίντεο και Εικόνας
Σπούδασε φωτογραφία και βίντεο και ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στην παραγωγή βίντεο, Ήχου, οπτικά μέσα και γραφικά κίνησης.  Δουλεύει σαν φωτογράφος και videographer από το 2012 και συνεργάζεται με τον οργανισμό Liminal. Εξειδικεύεται σε τεχνικά περιβάλλοντα όπως photoshop, illustrator, after-affects, premiere, In design.  
Πέτρος Πισσαρίδης
Επεξεργασία Βίντεο και Εικόνας
Σπούδασε γραφιστικές τέχνες και ειδικεύτηκε στην διαχείριση προγραμμάτων corel και photoshop, παράλληλα ακολούθησε σπουδές πάνω στην φωτογραφία, ενώ εξελίσσει συνεχώς τις γνώσεις του στην τεχνολογία με την συμμετοχή του σε πολλά πανελλήνια, αλλά και διεθνή σεμινάρια και συνέδρια. Είναι φυσικός χρήστης της Νοηματικής Γλώσσας, μιας και ο ίδιος είναι δίγλωσσος αφού γεννήθηκε από Κωφούς γονείς και μεγάλωσε μέσα στην κοινότητα των Κωφών και βαρήκοων.
Ελευθερία Κυρλή
Επεξεργασία Βίντεο και Εικόνας
Σπουδάζει Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, γνωρίζει δυο ξένες γλώσσες Αγγλικά και Ιαπωνικά. Aφιερώνει προσωπικό χρόνο και εργασία σε κάθε τι που αφορά ηλεκτρονικά συστήματα, βίντεο και εικόνα. Κατέχει δίπλωμα υπολογιστών και συμμετέχει σε τεχνολογικά σεμινάρια με στόχο την εξέλιξη των γνώσεων και δεξιοτήτων της.

Τμήμα δημιουργικού

Ρίτσα Θεοδωροπούλου
Γραμματειακή Υποστήριξη

Σπούδασε Οικονομικά στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι κάτοχος παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας για τη διδασκαλία οικονομικών μαθημάτων σε μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Επιπρόσθετα, συμμετέχει εθελοντικά ως μέντορας για τους φοιτητές του Προγράμματος Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης του Ο.Π.Α. από το οποίο έλαβε και η ίδια τη διδακτική επάρκεια. Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με τον αθλητισμό, έχοντας στο ενεργητικό της σημαντικές διακρίσεις πανελλαδικώς. Η ίδια γνωρίζει αγγλικά και γερμανικά.

Κωνσταντίνος Σαμαράς
Κωφός Παρουσιαστής
Σπούδασε Οργάνωση και Διοίκηση, αλλά στην συνέχεια άλλαξε ακαδημαϊκή πορεία για να ασχοληθεί με τον τομέα της Ειδικής Αγωγής. Υπήρξε και εξακολουθεί να είναι μέλος σε ακτιβιστικές οργανώσεις. Όνειρο του να γίνει καθηγητής στην Ειδική Αγωγή καθώς σπούδασε στο τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας στο Καποδιστριακό πανεπιστήμιο Αθηνών ενώ ξεκίνησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ειδική Αγωγή. Ο ίδιος διδάσκει την Ελληνική νοηματική γλώσσα και είναι υπέρμαχος της. Γνωρίζει Ελληνικά, Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, Αγγλικά και διεθνή νοήματα. Διεκδικεί για την προσβασιμότητα των ΑμεΑ σε σεμινάρια, συνέδρια και κάθε είδους εκδήλωση όπου συνήθως η κοινωνία τους αποκλείει. Επίσης, είναι στην ενεργό δράση στον Σ.Κ.Ε.Π. όπου ασχολείται με την ευαισθητοποίηση των παιδιών και νέων με τα Άτομα με Αναπηρία μέσω επισκέψεων στις σχολικές μονάδες.
Βέρα Πιλιτσίδου
Μεταφράστρια
Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όμως αυτό που την κέρδισε ήταν η μετάφραση, και έτσι συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στη Μετάφραση. Ασχολείται με τη διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας και τη μετάφραση. Εξειδικεύεται στη μετάφραση ειδικών κειμένων και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια διερμηνείας και υποτιτλισμού. Κέντρο του ενδιαφέροντός της είναι η γλώσσα ως μέσο επικοινωνίας και η μετάφραση ως μέσο μεταφοράς των γλωσσικών μηνυμάτων. Η ίδια γνωρίζει Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά.
Στέλιος Τσερκέζος
Επιμέλεια κειμένων
Απόφοιτος του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιου Θράκης. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στην Κλασική Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Γνώστης της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας και του συστήματος γραφής Braille. Στα άμεσα ενδιαφέροντα του συγκαταλέγεται η εθελοντική δράση.