Η Ομάδα

Γιώργος Στάθης
General Manager - Founder

Σπούδασε στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και εργάζεται ως επαγγελματίας Διερμηνέας Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας από το 2013. Το 2019 εξελέγη Πρόεδρος του Σωματείου Διερμηνέων Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας. Έχει συμμετάσχει σε πανευρωπαϊκά και διεθνή συνέδρια σε σχέση με την Κώφωση και την διερμηνεία στη Νοηματική, αλλά και σε ειδική εκπαίδευση πάνω στην οπτικοακουστική μετάφραση, όπως: ειδικός υποτιτλισμός για Κωφούς και Βαρήκοους και ακουστική περιγραφή για άτομα με προβλήματα όρασης. Συμμετείχε ως μέντορας σε κοινωνικές, νεοφυείς επιχειρήσεις του 6ου κύκλου του προγράμματος egg. Γνωρίζει Αγγλικά και Ρωσικά, είναι κάτοχος πιστοποίησης του συστήματος γραφής κι ανάγνωσης των τυφλών Braille και υπήρξε για πολλά χρόνια αθλητής πολεμικών τεχνών. Ενώ το Σεπτέμβριο του 2019 εξέδωσε το πρώτο του λογοτεχνικό βιβλίο. Συνεργάζεται ως διερμηνέας με την Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος και το Εθνικό Ίδρυμα Κωφών. Είναι μέλος του Σωματείου Διερμηνέων Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας και του Ευρωπαϊκού φόρουμ Διερμηνέων Νοηματικών Γλωσσών (efsli). Τον Σεπτέμβριο του 2016 ανέλαβε τον ρόλο του Co-ordinator στον τομέα της επικοινωνίας στο πανευρωπαϊκό συνέδριο της efsli, που έλαβε χώρα στην Αθήνα, και είναι ο δημιουργός της επίσημης ιστοσελίδας του συνεδρίου efsli.org/2016.

Χαρά Στάθη
Executive Manager - Founder
Σπούδασε Αγγλική φιλολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση ατόμων με αναπηρία και μαθησιακές δυσκολίες, ενώ είναι κάτοχος πιστοποίησης του συστήματος γραφής κι ανάγνωσης των τυφλών Braille. Κάθε χρόνο συμμετέχει σε πανευρωπαικά και διεθνή προγράμματα που αφορούν την ειδική εκπαίδευση, αλλά και την οπτικοακουστική μετάφραση, όπως: ειδικός υποτιτλισμός για Κωφούς και Βαρήκοους και ακουστική περιγραφή για άτομα με προβλήματα όρασης. Έχει πολυετή εμπειρία στην εκμάθηση της Αγγλικής Γλώσσας σε κωφούς μαθητές, και υπήρξε εθελόντρια στο Πανευρωπαϊκό συνέδριο Διερμηνέων Νοηματικών Γλωσσών που έλαβε χώρα στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο του 2016. Συμμετείχε στο Startup accelerator programme του Reload Greece, και υπήρξε μία από τους μέντορες στο διαγωνισμό Greentech challenge, καθώς και στον 6ο κύκλο του προγράμματος egg, ενώ κατέκτησε το 2ο βραβείο καλύτερης γυναίκας startupper στα startupper Awards. Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με τον αθλητισμό, έχοντας πολλές πανελλήνιες διακρίσεις στο ενεργητικό της, και αργότερα με τον χορό. Γνωρίζει Αγγλικά, Ισπανικά, Ρωσικά καθώς και Ελληνική Νοηματική Γλώσσα την οποία συνεχίζει να μαθαίνει και να την εξελίσσει.

Τμήμα τεχνικής υποστήριξης

Δήμητρα Τριανταφύλλου
Επεξεργασία Βίντεο και Εικόνας
Σπούδασε φωτογραφία και βίντεο και ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στην παραγωγή βίντεο, Ήχου, οπτικά μέσα και γραφικά κίνησης.  Δουλεύει σαν φωτογράφος και videographer από το 2012 και συνεργάζεται με τον οργανισμό Liminal. Εξειδικεύεται σε τεχνικά περιβάλλοντα όπως photoshop, illustrator, after-affects, premiere, In design.  
Πέτρος Πισσαρίδης
Επεξεργασία Βίντεο και Εικόνας
Σπούδασε γραφιστικές τέχνες και ειδικεύτηκε στην διαχείριση προγραμμάτων corel και photoshop, παράλληλα ακολούθησε σπουδές πάνω στην φωτογραφία, ενώ εξελίσσει συνεχώς τις γνώσεις του στην τεχνολογία με την συμμετοχή του σε πολλά πανελλήνια, αλλά και διεθνή σεμινάρια και συνέδρια. Είναι φυσικός χρήστης της Νοηματικής Γλώσσας, μιας και ο ίδιος είναι δίγλωσσος αφού γεννήθηκε από Κωφούς γονείς και μεγάλωσε μέσα στην κοινότητα των Κωφών και βαρήκοων.
Γιάννης Ντούκος
Επεξεργασία Βίντεο και Εικόνας

Σπουδασε Τεχνικός Εφαρμογών πληροφορικής και πολυμέσων (Web Designer - Web Developer) και γνωρίζει άπταιστα τη Νοηματική Γλώσσα μιας και είναι κωφός και φυσικός χρήστης της. Συμμετέχει σε πολλά σεμινάρια και ειδικές εκπαιδεύσεις γύρω από τον τομέα του και χειρίζεται τεχνικά περιβάλλοντα όπως photoshop, illustrator, after-affects, premiere, In design filmora.

Τμήμα δημιουργικού

Δήμητρα Κωνσταντάκη
Director Manager
Σπούδαζε στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνίας, ωστόσο από μικρο παιδί το πάθος της για την Ζαχαροπλαστική την έκανε να μεταβάλει τα επαγγελματικά της σχέδια. Παράλληλα με την σχολή ζαχαροπλαστικής ανακάλυψε και την νοηματική γλώσσα και αφοσιώθηκε στην εκμάθηση της, καθώς την έκανε να νιώσει μέλος της κοινότητας των Κωφών. Η ίδια είναι κάτοχος επάρκειας ελληνικής νοηματικής γλώσσας. Για 2 χρόνια συμμετείχε ως εθελόντρια στο Φεστιβάλ Κωφών (Deafestival) και ακόμα 3 χρόνια στο φεστιβάλ μουσικής (Ejekt Festival). Σήμερα εργάζεται εθελοντικά σε κέντρο ημέρας για άτομα με πολλαπλές αναπηρίες. Κατάφερε να συνδυάσει τις 2 μεγάλες αγάπες της, δημιουργώντας το δικό της κανάλι στο Youtube, απ' όπου και παρουσιάζει συνταγές ζαχαροπλαστικής στη νοηματική γλώσσα. Γνωρίζει άπταιστα Αγγλικά και πρόσφατα ξεκίνησε να μαθαίνει και Ισπανικά.
Νεφέλη Ράντου
SCIENTIFIC DIRECTOR

Διδάκτωρ Ειδικής Αγωγής και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, απόφοιτος του Παντείου Πανεπιστημίου, τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα άπτονται της κώφωσης και της νοηματικής γλώσσας, της εγκεφαλικής πλευρίωσης, της προτίμησης και της επιδεξιότητας χεριού. Έχει συμμετάσχει και έχει παρουσιάσει πολλές ερευνητικές εργασίες σε επιστημονικά συνέδρια. Ως ειδική παιδαγωγός εργάζεται σε σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης από το 2008, εκπαιδεύοντας μαθητές με διάφορες αναπηρίες (διαταραχές στο φάσμα του αυτισμού, νοητική υστέρηση, εγκεφαλική παράλυση, σύνδρομο Down, κ.τ.λ.).

Κωνσταντίνος Σαμαράς
Κωφός Παρουσιαστής
Σπούδασε Οργάνωση και Διοίκηση, αλλά στην συνέχεια άλλαξε ακαδημαϊκή πορεία για να ασχοληθεί με τον τομέα της Ειδικής Αγωγής. Υπήρξε και εξακολουθεί να είναι μέλος σε ακτιβιστικές οργανώσεις. Όνειρο του να γίνει καθηγητής στην Ειδική Αγωγή καθώς σπούδασε στο τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας στο Καποδιστριακό πανεπιστήμιο Αθηνών ενώ ξεκίνησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ειδική Αγωγή. Ο ίδιος διδάσκει την Ελληνική νοηματική γλώσσα και είναι υπέρμαχος της. Γνωρίζει Ελληνικά, Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, Αγγλικά και διεθνή νοήματα. Διεκδικεί για την προσβασιμότητα των ΑμεΑ σε σεμινάρια, συνέδρια και κάθε είδους εκδήλωση όπου συνήθως η κοινωνία τους αποκλείει. Επίσης, είναι στην ενεργό δράση στον Σ.Κ.Ε.Π. όπου ασχολείται με την ευαισθητοποίηση των παιδιών και νέων με τα Άτομα με Αναπηρία μέσω επισκέψεων στις σχολικές μονάδες.
Βέρα Πιλιτσίδου
Μεταφράστρια
Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όμως αυτό που την κέρδισε ήταν η μετάφραση, και έτσι συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στη Μετάφραση. Ασχολείται με τη διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας και τη μετάφραση. Εξειδικεύεται στη μετάφραση ειδικών κειμένων και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια διερμηνείας και υποτιτλισμού. Κέντρο του ενδιαφέροντός της είναι η γλώσσα ως μέσο επικοινωνίας και η μετάφραση ως μέσο μεταφοράς των γλωσσικών μηνυμάτων. Η ίδια γνωρίζει Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά.