Hands Up

Ποιοι είμαστε, πώς ξεκινήσαμε, πώς φτάσαμε στο σήμερα και πώς θα προχωρήσουμε, μαζί!
sign

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Λίγα λόγια για εμάς
Η Hands Up είναι το πρώτο πρακτορείο Διερμηνέων Νοηματικών Γλωσσών στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε από τον Γιώργο και τη Χαρά Στάθη το 2017, τη χρονιά που λίγους μήνες αργότερα η νοηματική γλώσσα αναγνωρίστηκε ως επίσημη γλώσσα του ελληνικού κράτους, ισότιμη με την ελληνική.
Το γεγονός αυτό ενίσχυσε την ανάγκη ύπαρξης μιας εταιρείας σαν τη Hands Up, η οποία έκτοτε προσφέρει υπηρεσίες προσβασιμότητας σε κωφά και βαρήκοα άτομα και αναλαμβάνει τη διαφήμιση και προώθηση άλλων εταιρειών και των δράσεων τους στο κωφό/βαρήκοο κοινό και εκπαιδεύει εταιρείες και οργανισμούς που επιθυμούν να ενημερωθούν για τον σωστό τρόπο προσέγγισης ενός κωφού και βαρήκοου ατόμου και να δημιουργήσουν έτσι ένα ξεχωριστό customer experience για το συγκεκριμένο πελατολόγιο τους.
SIGN YOURSELF WITH THE BEST
Πώς θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε;
στοχοσ μασ η καθολικη προσβαση
Η νοηματική γλώσσα

Η νοηματική γλώσσα αποτελεί τη φυσική γλώσσα ενός μεγάλου ποσοστού Κωφών και Βαρήκοων πολιτών. Στην καθημερινότητα τους αλλά και σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής τους επικοινωνούν και εκφράζονται μέσω αυτής. Ωστόσο, η νοηματική αποτελεί έναν διαφορετικό τρόπο επικοινωνίας, ο οποίος στερείται προφορικού και γραπτού λόγου. Η νοηματική γλώσσα δεν αποτελεί μεταφορά της ελληνικής –γραπτής ή ομιλούμενης– με νοήματα. Αν και ομιλούμενη και νοηματική κάθε χώρας έχουν κοινά χαρακτηριστικά και μεταφέρουν τις ίδιες πληροφορίες, τα εκφραστικά τους μέσα διαφοροποιούνται σημαντικά.

Ως τώρα έχουν γίνει πολύ λίγες προσπάθειες προσβασιμότητας από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς. Η ενημέρωσή τους περιορίζεται σε ένα 7′ δελτίο ειδήσεων στη νοηματική και οι περισσότερες ελληνικές σειρές δεν προσφέρουν τη δυνατότητα προσαρμοσμένων υποτίτλων.

Γι’ αυτό, προσφέρουμε ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών για την κάλυψη του κωφού και βαρήκοου κοινού, συνεργαζόμαστε με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς που επιθυμούν να ασχοληθούν σοβαρά με την προσβασιμότητα και προσφέρουμε μια ολοκληρωμένη ιστοσελίδα με ενημερωτικά άρθρα σε ποικίλη θεματολογία και με παράλληλη διερμηνεία από επαγγελματίες διερμηνείς.

Πώς δουλεύουμε
Επαγγελματίες Διερμηνείς
Επιλέγουμε με προσοχή τους συνεργάτες μας για να προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή ποιότητα στις υπηρεσίες μας.
Δημιουργικό & Ευέλικτο Περιβάλλον
Προσαρμοζόμαστε στις ανάγκες του εκάστοτε έργου και τις απαιτήσεις που προέκυψαν με την πανδημία.
Βραβευμένη Αξία
Στα τέσσερα χρόνια λειτουργίας μας, μας έχουν εμπιστευτεί επιχειρηματικοί φορείς και μας έχουν απονείμει βραβεία κοινωνικής επιχειρηματικότητας.
Συνεχής Αξιολόγηση Υπηρεσιών
Δεν υπάρχει καλύτερη αξιολόγηση για εμάς, από τη δική σας γνώμη. Ακούμε, μαθαίνουμε, εξελισσόμαστε.
how
hands up
Η ομάδα μας
Γιώργος Στάθης - George Stathis - HandsUp Agency
Γιώργος Στάθης
CEO - Founder

Σπούδασε στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και εργάζεται ως επαγγελματίας Διερμηνέας Νοηματικής Γλώσσας από το 2013. Ακολουθεί μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, στις Διεθνείς σχέσεις και Ευρωπαϊκές πολιτικές σχετικά με την προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία. Το 2019 εξελέγη Πρόεδρος του Σωματείου Διερμηνέων Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας, ενώ το 2020 Γενικός Γραμματέας του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Διερμηνέων Νοηματικών Γλωσσών. Έχει συμμετάσχει σε Πανευρωπαϊκά και διεθνή συνέδρια σε σχέση με την Κώφωση και την διερμηνεία στη Νοηματική, αλλά και σε ειδική εκπαίδευση πάνω στην οπτικοακουστική μετάφραση, όπως: ειδικός υποτιτλισμός για Κωφούς και Βαρήκοους και ακουστική περιγραφή για άτομα με προβλήματα όρασης. Συμμετείχε ως μέντορας σε κοινωνικές, νεοφυείς επιχειρήσεις του 6ου κύκλου του προγράμματος egg. Γνωρίζει Αγγλικά και Ρωσικά, είναι κάτοχος πιστοποίησης του συστήματος γραφής κι ανάγνωσης των τυφλών Braille και υπήρξε για πολλά χρόνια αθλητής πολεμικών τεχνών. Το Σεπτέμβριο του 2019 εξέδωσε το πρώτο του λογοτεχνικό βιβλίο και το 2020 το πρώτο προσβάσιμο παραμύθι για κωφά και τυφλά παιδιά στην Ελλάδα. Συνεργάζεται ως διερμηνέας με την Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος και το Εθνικό Ίδρυμα Κωφών. Τον Σεπτέμβριο του 2016 ανέλαβε τον ρόλο του Coordinator στο πανευρωπαϊκό συνέδριο της efsli, που έλαβε χώρα στην Αθήνα, ενώ για το 2023 είναι ο επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής για το ίδιο συνέδριο στην Θεσσαλονίκη.

DSC_0055 LR(2) (1)
Χαρά Στάθη
Executive Manager - Founder

Σπούδασε Αγγλική φιλολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση ατόμων με αναπηρία και μαθησιακές δυσκολίες, ενώ είναι κάτοχος πιστοποίησης του συστήματος γραφής κι ανάγνωσης των τυφλών Braille. Κάθε χρόνο συμμετέχει σε πανευρωπαικά και διεθνή προγράμματα που αφορούν την ειδική εκπαίδευση, αλλά και την οπτικοακουστική μετάφραση, όπως: ειδικός υποτιτλισμός για Κωφούς και Βαρήκοους και ακουστική περιγραφή για άτομα με προβλήματα όρασης. Έχει πολυετή εμπειρία στην εκμάθηση της Αγγλικής Γλώσσας σε κωφούς μαθητές, και υπήρξε εθελόντρια στο Πανευρωπαϊκό συνέδριο Διερμηνέων Νοηματικών Γλωσσών που έλαβε χώρα στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο του 2016. Συμμετείχε στο Startup accelerator programme του Reload Greece, και υπήρξε μία από τους μέντορες στο διαγωνισμό Greentech challenge, καθώς και στον 6ο κύκλο του προγράμματος egg, ενώ κατέκτησε το 2ο βραβείο καλύτερης γυναίκας startupper στα startupper Awards. Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με τον αθλητισμό, έχοντας πολλές πανελλήνιες διακρίσεις στο ενεργητικό της, και αργότερα με τον χορό. Γνωρίζει Αγγλικά, Ισπανικά, Ρωσικά καθώς και Ελληνική Νοηματική Γλώσσα την οποία συνεχίζει να μαθαίνει και να την εξελίσσει.

DSC_0329-LR-P-Sq
Θάνος Καπράνος
Content Marketing Manager

Σπούδασε στο Τμήμα Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και ασχολείται ενεργά με την παραγωγή ψηφιακού περιεχομένου από το 2012. Ξεκίνησε συμμετέχοντας σε εθελοντική ομάδα Digital Media (Web Tv, Web Radio, Online Magazine) ως ραδιοφωνικός παραγωγός, αρχισυντάκτης, βιντεολήπτης, μοντέρ, παρουσιαστής. Από το 2014 ασχολήθηκε με τη διεύθυνση της δικής του start-up εταιρείας την οποία και ίδρυσε μαζί με συνεργάτες του, με την επωνυμία Neoperativa. Με τη συνεχή εκπαίδευση σε επιχειρηματικά θέματα και θέματα branding και μάρκετινγκ, κατάφερε να χτίσει ένα δυνατό δίκτυο συνεργατών στο χώρο των νεοφυών επιχειρήσεων. Μετά το κλείσιμο της εταιρείας το 2018 ξεκίνησε να εργάζεται στη Lommer (ελληνικό design brand) ως Digital Marketing specialist ενώ ταυτόχρονα διατηρούσε συνεργασίες ως content creator με την ιδιότητα του ελεύθερου επαγγελματία. Γνωρίζει καλά πλατφόρμες επεξεργασίας περιεχομένου (Photoshop, Premiere, Illustrator), καθώς και τις πρακτικές SEO Optimization μαζί με Front-End Web Development σε WordPress.

Τμήμα Δημιουργικού
1488112_10152793534344897_1038321542_n
Δήμητρα Τριανταφύλλου
Επεξεργασία Βίντεο και Εικόνας

Σπούδασε φωτογραφία και βίντεο και ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στην παραγωγή βίντεο, Ήχου, οπτικά μέσα και γραφικά κίνησης.  Δουλεύει σαν φωτογράφος και videographer από το 2012 και συνεργάζεται με τον οργανισμό Liminal. Εξειδικεύεται σε τεχνικά περιβάλλοντα όπως photoshop, illustrator, after-affects, premiere, In design.

67250457_2688569564543085_258535689526706176_ndfsdf
Πέτρος Πισσαρίδης
Επεξεργασία Βίντεο και Εικόνας

Σπούδασε γραφιστικές τέχνες και ειδικεύτηκε στην διαχείριση προγραμμάτων corel και photoshop, παράλληλα ακολούθησε σπουδές πάνω στην φωτογραφία, ενώ εξελίσσει συνεχώς τις γνώσεις του στην τεχνολογία με την συμμετοχή του σε πολλά πανελλήνια, αλλά και διεθνή σεμινάρια και συνέδρια. Είναι φυσικός χρήστης της Νοηματικής Γλώσσας, μιας και ο ίδιος είναι δίγλωσσος αφού γεννήθηκε από Κωφούς γονείς και μεγάλωσε μέσα στην κοινότητα των Κωφών και βαρήκοων.

ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να επιβραβεύονται οι κόποι και η δουλειά μας. Μας κάνει να θέλουμε να καταφέρουμε ακόμα περισσότερα στο μέλλον!
Hellenic Responsible Business Awards 2023

Καλύτερη κοινωνική εταιρεία στην κατηγορία “Νέες Τεχνολογίες και Προσβασιμότητα”.
Inclusion in Culture & Culture of Inclusion

Hellenic Responsible Business Awards 2021

Καλύτερη κοινωνική εταιρεία στην κατηγορία “Νέες Τεχνολογίες και Προσβασιμότητα”.

Hellenic Responsible Business Awards 2020

Καλύτερη κοινωνική εταιρεία στον τομέα της άρσης του κοινωνικού αποκλεισμού.

Μετάβαση στο περιεχόμενο