19th Ave New York, NY 95822, USA

Άνοιγμα εποχικών καταστημάτων: 110 καταστήματα θα λειτουργήσουν

Συνολικά, 110 καταστήματα που δραστηριοποιούνται στην αγορά των εποχικών ειδών θα ανοίξουν από την ερχόμενη Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου, και θα λειτουργήσουν με διευρυμένο ωράριο.

Όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του, η κυβέρνηση έλαβε την απόφαση να ανοίξει τα αμιγώς εποχικά καταστήματα. Πρόκειται για 110 συγκεκριμένα καταστήματα και το μέτρο, όπως έγινε γνωστό, δεν θα αφορά όλα τα καταστήματα που πουλάνε μεταξύ άλλων και χριστουγεννιάτικα είδη.

«Είναι πολύ λίγα τα καταστήματα, 110 στην Ελλάδα και είναι ένα είδος απολύτως εποχικό. Ήδη έχουμε απελευθερώσει την πώληση των χριστουγεννιάτικων δέντρων, καθώς δεν μπορούσαν να περιμένουν οι παραγωγοί για να τα κόψουν. Καταλαβαίνω ότι δυσαρεστώ τα άλλα καταστήματα που πουλούν εποχικά ήδη, αλλά δεν μπορούμε να καταδικάσουμε ανθρώπους στην οικονομική καταστροφή. Υπήρξε συζήτηση με τους επιστήμονες και τον κ. Τσιόδρα για το αν μπορούμε να πάρουμε αυτό το μικρό ρίσκο. Δε θα αφήσουμε κανέναν πίσω», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.

«Μιλάμε για ανθρώπους που αν δεν πουλήσουν αυτές τις ημέρες, θα ξαναπουλήσουν του χρόνου. Η ανθρώπινη ζωή δεν είναι μόνο ο κορωνοϊός. Αλλιώς θα ήταν όλα απλά. Ανθρώπινη ζωή είναι και τα ψυχικά θέματα, και τα οικονομικά, και να ζήσει η οικογένειά σου. Έχουμε εδώ ανθρώπους του μεροκάματου που πουλάνε μόνο τώρα και αν δεν πουλήσουν τώρα καταστρέφονται οικονομικά. Και είναι λίγοι. Θα παρακολουθούμε να λειτουργούν οι κανόνες. Πρέπει με κάποιο τρόπο να συμπαραταχτούμε και με αυτούς. Δεν είναι ίδιο το κριτήριο για την υπόλοιπη αγορά που και αυτή προφανώς έχει πρόβλημα. Η εστίαση θα έχει δουλειά όταν ανοίξει. Ο άλλος αυτά τα πράγματα δεν μπορεί να τα πουλήσει την 1η Ιανουαρίου», διευκρίνισε.

Η ενημέρωση για τον ιό Covid-19 και προσβάσιμα άρθρα σχετικά με την υγεία και τη διατροφή παρέχονται με την υποστήριξη από το HumanRights360 / The Kahane Foundation.

Πηγή: Lifo

Related Posts

Leave a comment

Μετάβαση στο περιεχόμενο