19th Ave New York, NY 95822, USA

Covid-19 – Λύθηκε το μυστήριο: Γιατί τα παιδιά έχουν ανοσία σε σχέση με τους ηλικιωμένους

Αμερικανοί επιστήμονες υποστηρίζουν πως βρήκαν τη λύση στον γρίφο ανοίγοντας το δρόμο για νέες θεραπείες για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Αμερικανοί επιστήμονες στο Τενεσί ανακοίνωσαν πως βρήκαν ένα από τα μυστήρια του Covid-19 και συγκεκριμένα γιατί ο ιός χτυπά με πολλά κρούσματα τους ηλικιωμένους ενώ φαίνεται να αφήνει τα παιδιά ανέγγιχτα.

Σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα τα παιδιά έχουν χαμηλότερα επίπεδα της πρωτεΐνης υποδοχέα που χρειάζεται ο ιός για να εισβάλει στους πνεύμονες.

«Η μελέτη μας παρέχει ένα βιολογικό σκεπτικό: Γιατί τα παιδιά και ιδιαίτερα τα βρέφη είναι λιγότερο πιθανό είτε να μολυνθούν είτε να έχουν σοβαρά συμπτώματα ασθένειας», εξήγησε η καθηγήτρια που ηγείται της έρευνας.

Το ένζυμο που αφήνει τον ιό να εισέλθει στο κύτταρο αυξάνεται σημαντικά όσο αυξάνεται η ηλικία του ανθρώπου. Γι’ αυτό και οι ηλικιωμένοι είναι πιο ευάλωτοι στο να προσβληθούν από τον ιό.

Οι ερευνητές πιστεύουν πως το ένζυμο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία ατόμων που προσβάλλονται από τον ιό και ως μέσο πρόληψης της έκθεσης ατόμων υψηλού κινδύνου.

 

Η ενημέρωση για τον ιό Covid-19 και προσβάσιμα άρθρα σχετικά με την υγεία και τη διατροφή παρέχονται με την υποστήριξη από το HumanRights360 / The Kahane Foundation.

Πηγή: Ethnos.gr

Related Posts

Leave a comment

Μετάβαση στο περιεχόμενο