19th Ave New York, NY 95822, USA

Στίβεν Χόκινγκ: το πιο “φωτεινό αστέρι” της σύγχρονης κοσμολογίας

Αποτέλεσμα εικόνας για stiven hodgkins

Η είδηση του θανάτου του Στίβεν Χόκινγκ, του «πιο φωτεινού αστεριού» της σύγχρονης κοσμολογίας, όπως πολλοί τον χαρακτήριζαν, έχει συγκλονίσει τον επιστημονικό κόσμο και όχι μόνο.
Το μοναδικό του μυαλό, η δύναμη του χαρακτήρα του που κατάφερε να υπερνικήσει τα όρια του ασθενικού του σώματος για να του επιτρέψει να εξερευνήσει τα μυστικά του σύμπαντος, αλλά και το υπέροχο χιούμορ του, αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για χιλιάδες ανθρώπους στα 76 χρόνια που έζησε πάνω στη Γη.
Η διάγνωσή του στα 21 του με την εκφυλιστική νόσο του κινητικού νευρώνα, που έμελλε να του στερήσει για δεκαετίες τη δυνατότητα κίνησης αλλά και την ομιλία του.
Όμως αυτό φάνηκε να «ατσαλώνει» την αποφασιστικότητά του.
Ο Χόκινγκ ήταν γνωστός για την πρωτοποριακή του μελέτη πάνω στις μαύρες τρύπες και ήταν ο πρώτος που εισήγαγε τη θεωρία της κοσμολογίας.
Το επιστημολογικό του έργο συνοδεύτηκε και από ένα σπουδαίο συγγραφικό έργο, το βιβλίο του, Το Xρονικό του Xρόνου, αποτελεί εκδοτικό φαινόμενο και μεταφράστηκε σε περισσότερες από 40 γλώσσες.
Ο Χόκινγκ υπήρξε ενεργός πολίτης και προειδοποιούσε συχνά για τους κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης. Επίσης είχε διατυπώσει την εκτίμηση ότι μια ενδεχόμενη συνάντηση με εξωγήινους μπορεί να έχει άσχημο τέλος για τους ανθρώπους.
Ο Χόκινγκ προωθούσε με θέρμη την αποίκηση άλλων πλανητών ως διέξοδο σωτηρίας της ανθρωπότητας.

Related Posts

Μετάβαση στο περιεχόμενο