19th Ave New York, NY 95822, USA

Τα Ελευσίνια Μυστήρια για πρώτη φορά προσβάσιμα σε Κωφούς & Βαρήκοους

Η δράση υλοποιήθηκε από τη HandsUp σε συνεργασία με την Chorus

Η εταιρεία HandsUp, το πρώτο πρακτορείο διερμηνέων νοηματικών γλωσσών και υπηρεσιών προσβασιμότητας για κωφούς και βαρήκοους, σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Chorus, τον Αρχαιολογικό Χώρο και το Μουσείο της Ελευσίνας και υπό την αιγίδα του Μουσείου της Ακρόπολης, διοργάνωσαν θεματική ξενάγηση με θέμα τα Ελευσίνια Μυστήρια.

Η περιήγηση ξεκίνησε από το Μουσείο της Ακρόπολης, με την περιοδική έκθεση του Μουσείου, με θέμα τα Μεγάλα Μυστήρια της Ελευσίνας, ακολούθησε όλη την πομπή των μυστηρίων μέχρι
και την Ελευσίνα και κατέληξε στον Αρχαιολογικό χώρο και Μουσείο της Ελευσίνας. Κωφοί και βαρήκοοι συμμετέχοντες, είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος στην θεματική αυτή περιήγηση με ταυτόχρονη διερμηνεία στη Νοηματική γλώσσα και υπηρεσίες χειλεανάγνωσης και τη δυνατότητα να «μυηθούν» στα αρχαία Ελευσίνια Μυστήρια, ακολουθώντας τα βήματα των αρχαίων μυστών.

Υπεύθυνη ξεναγός-αρχαιολόγος ήταν η κα Μαριαλένα Χριστοπούλου, ενώ η παράλληλη διερμηνεία στη Νοηματική Γλώσσα και οι υπηρεσίες Χειλεανάγνωσης έγιναν από την κα Ξανθοπούλου Ανδρονίκη και τον κο Γιώργο Στάθη της HandsUp.

 

Leave a comment

Μετάβαση στο περιεχόμενο