19th Ave New York, NY 95822, USA

Το Hellenic American University και η Mentor ενώνουν τις δυνάμεις τους με την HandsUp και δημιουργούν από κοινού, προγράμματα study abroad με κύριο άξονα τον Αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό, ειδικά σχεδιασμένα για κωφούς και βαρήκοους διεθνείς μαθητές-φοιτητές. Πρόκειται για μία σύμπραξη που προσφέρει εκπαιδευτικές υπηρεσίες υψηλού κύρους, σε συνδυασμό με περιηγήσεις στον Αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό (με προοπτική να καλυφθεί όλο το χρονικό φάσμα του Ελληνικού πολιτισμού). Μέσω, τόσο της αξιοποίησης της ακαδημαϊκής εμπειρίας του Hellenic American University, όσο και της κεφαλαιοποίησης της τεχνογνωσίας της Mentor σε διαδραστικά προγράμματα περιήγησης, οι έμπειροι διερμηνείς Νοηματικής Γλώσσας και το επιτελείο του καινοτόμου οργανισμού HandsUp προσφέρουν υπηρεσίες σε κωφούς και βαρήκοους μαθητές και φοιτητές από όλο τον κόσμο.

Έχοντας ως στόχο τη σύνδεση του Αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού με το σήμερα, η τολμηρή μας αποστολή αποσκοπεί στο να προσφέρουμε καλύτερη και πληρέστερη κατανόηση της επονομαζόμενης γενέτειρας του Δυτικού Πολιτισμού σε διεθνείς μαθητές και φοιτητές, μέσω της ισότιμης πρόσβασης σε ένα διαδραστικό και εποικοδομητικό “ταξίδι ζωής”.

Με έμφαση στη βιωματική μάθηση, τα παρακάτω βιωματικά προγράμματα διεξάγονται στα Διεθνή Νοήματα, είναι ειδικά σχεδιασμένα για μαθητές-φοιτητές και συμβάλλουν στην απόκτηση εκπαιδευτικών μονάδων (credits)

Εκτός από τα προαναφερθέντα προγράμματα, το Hellenic-American University, η Mentor και η HandsUp είναι σε θέση να σχεδιάσουν εξειδικευμένα προγράμματα, όπως π.χ. “Διακυβέρνηση & Πολιτική υπό το πρίσμα της πρόσφατης χρηματοπιστωτικής και προσφυγικής κρίσης στη σύγχρονη Ελλάδα”, βάσει των αναγκών και προτιμήσεων κάθε σχολής. Τα μαθήματα αποτελούνται από σεμινάρια, εργαστήρια και ακαδημαϊκές εργασίες, έχουν ακαδημαϊκό σκοπό και ως εκ τούτου, συμβάλλουν στην απόκτηση εκπαιδευτικών μονάδων (credits). Ωστόσο, όλα αυτά είναι απολύτως προσαρμόσιμα και τα παραπάνω 10 προγράμματα αποτελούν επίσης παραδείγματα του τι είναι σε θέση να φέρει εις πέρας η συγκεκριμένη σύμπραξη.

Leave a comment

Μετάβαση στο περιεχόμενο