19th Ave New York, NY 95822, USA

Το πρόγραμμα ακουστικής περιγραφής απευθύνεται σε άτομα με προβλήματα όρασης. Πρόκειται για λεκτική απόδοση εικόνων κατά τη διάρκεια μιας ξενάγησης, ομιλίας, συνεδρίου και άλλων καλλιτεχνικών δρώμενων. Ο ακουστικός περιγραφέας, ειδικός συνεργάτης της HandsUp προετοιμάζει την ακουστική περιγραφή του και την παρουσιάζει κατά τη διάρκεια των παραπάνω περιστάσεων. Προηγείται μια εισαγωγή ενός περίπου τετάρτου, στην οποία γίνεται γνωριμία με τον χώρο και δίνονται οι απαραίτητες πρώτες πληροφορίες για την δράση που θα ακολουθήσει. Ο ακουστικός περιγραφέας, εξειδικευμένος στην ακουστική μετάφραση για τυφλούς, μεταφέρει σε μορφή αφήγησης την εικόνα όσων υπάρχουν ή διαδραματίζονται στον χώρο. Στην Ακουστική περιγραφή για άτομα με προβλήματα όρασης, όταν πρόκειται για περιγραφή ανθρώπων εκτός από την κινησιολογία τους συμπεριλαμβάνονται η περιγραφή των προσώπων, των ρούχων ακόμα και των εκφράσεων των προσώπων των ομιλητών. Στο σύνολο η Ακουστική περιγραφή σκοπό έχει να μεταφέρει την γενικότερη εικόνα όσων λαμβάνουν χώρα στην κάθε περίσταση. Η περιγραφή πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια των σιωπών – διαλειμμάτων που παρεμβάλλονται ανάμεσα στις ομιλίες. Πολλές φορές και εφόσον συμφωνηθεί, η εμπειρία εμπλουτίζεται και με μια «ξενάγηση αφής», σε περιπτώσεις ξενάγησης σε αρχαιολογικούς χώρους.

Εάν επιθυμείτε να παρέχετε στο κοινό σας καθολικά προσβάσιμες υπηρεσίες, η HandsUp έχει την δυνατότητα με την υποστήριξη έμπειρων συνεργατών, να κάνει οποιοδήποτε event σας προσβάσιμο και συμπεριληπτικό!

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μας καλέσετε ή να μας στείλετε μήνυμα στο: 6975693746 / 6944469040 ή με email στο: agency@hands-up.org

Leave a comment

Μετάβαση στο περιεχόμενο