Inspirational Speakers

Deaf Awareness Program

 

Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια | παρουσιάσεις της HandsUp παρέχουν ενημέρωση γύρω από την Κώφωση, την κουλτούρα και την κοινότητα των Κωφών και Βαρήκοων πολιτών, πραγματοποιούνται από Κωφούς εκπαιδευτές με ταυτόχρονη διερμηνεία απο επαγγελματίες διερμηνείς νοηματικής γλώσσας.

Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια | παρουσιάσεις μέσα από ένα σύνολο διαδραστικών παρουσιάσεων, στοχευμένων παιχνιδιών και ερωτοαπαντήσεων καταρρίπτουν μύθους και δίνουν στους συμμετέχοντες την δυνατότητα μια ξεχωριστής εμπειρίας.

 

 

Δείτε παρακάτω την λίστα των εκπαιδευτών μας (Inspirational Speakers) και τους λόγους που κάνουν τον καθένα από αυτούς τόσο ξεχωριστούς:

Ευγενία Γαλάνη - Code name: Phoenix

Την ημέρα: Ένα ελεύθερο, ανήσυχο και κάπως γλυκούλικο πνεύμα. -λατρεύει να βγαίνει με τα αγαπημένα της πρόσωπα και να κάνουν μαζί κάθε τι καινούργιο και περιπετειώδες! Σπουδάζει στο τμήμα γραφιστικής και οπτικής επικοινωνίας, είναι αγγειοπλάστρια και απόφοιτη bartender από την σχολή bar academy. Επίσης δραστήριο μέλος της νεολαίας κωφών και γραμματέας του ΠΕΚ Νεολαίας 2011-2013 καθώς και στην ΕΚΕ Νεολαίας.
Τη νύχτα: Σκληρή και ανυπότακτη, χρησιμοποιεί τις τηλεπαθητικές της δυνάμεις προς όφελος εκείνων που αποκλείονται καθημερινά, μάχεται με το σκότος και αντιπροσωπεύει την ελπίδα για όσους δεν μπορούν να υπερασπιστούν μόνοι τους τον εαυτό τους.
strength + + + + +
Speed + + + +
magic force + + + +

Όλγα Δαλέκου - Code name: Jessica Jones

Την ημέρα: Σπούδασε διακοσμητική στο ΤΕΙ Αθηνών. Εικαστική καλλιτέχνης, καλλιτεχνική φύση και από μικρή διψασμένη για μάθηση. Μέλος της Επιτροπής Νεολαίας της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος, όπου συμμετείχε σε διάφορες δράσεις. Ιδρυτικό μέλος της Θεατρικής Ομάδας Κωφών “Τρελά Χρώματα”, στην οποία επιμελείται και την απόδοση όλων των κειμένων στην νοηματική γλώσσα και παράλληλα συμμετέχει και ως ηθοποιός σε όλες τις παραστάσεις. Ενδεικτικά, συμμετείχε στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στο Αρχαίο Θέατρο Ολυμπίας και στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (Κ.Θ.Β.Ε). Τέλος, διδάσκει τη Νοηματική Γλώσσα σε μικρά παιδιά μέσω της τέχνης και διαφόρων εναλλακτικών, καλλιτεχνικών μεθόδων.

Τη νύχτα: είναι γνωστή ως το σκληρό κορίτσι, αν και το σώμα της μοιάζει να είναι φτιαγμένο από ατσάλι λόγω της υπερδύναμης της, η καρδιά της μπορεί να αισθανθεί τον ανθρώπινο πόνο και να παλέψει για το δικαίωμα τους για μια αξιοπρεπή ζωή.
strength + + + + +
Speed + + + +
magic force + +

Γιώργος Παντελής - Code name: The Green Arrow

Tην ημέρασπουδάζει στην Ανώτατη σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών στον τομέα της Γλυπτικής και έχει συμμετάσχει με υποτροφία σε επιμορφωτικό πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών στην Μασσαλία και έχει παρακολουθήσει το Ετήσιο Επιμορφωτικό Σεμινάριο Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Ατόμων με Αναπηρία ή Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες.
 
Τη νύχτα: Χρησιμοποιεί τα βέλη του για να δώσει ένα μάθημα σε όσους αμφισβητούν την αναγκαιότητα να παρέχεται ισότιμη πρόσβαση σε όλους, ενώ παράλληλα εκπαιδεύει νέους σούπερ ήρωες με στόχο την διεκδίκηση των δικαιωμάτων όλων των ανθρώπων στον πλανήτη γη.
strength + + + + +
Speed + + +
magic force + +

Παναγιώτης Παράσχου - Code name: The flash

Την ημέρα: Ο Παναγιώτης Παράσχου κατάγεται από την Λάρισα, είναι πτυχιούχος της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού της Αγγλίας, το αγαπημένο του είδος είναι ο σύγχρονος χορός γιατί με αυτόν νιώθει πιο ελεύθερος και πρόσφατα κατάφερε κάτι που προσπαθούν και προσδοκούν πολλοί νέοι που ασχολούνται επί σειρά ετών με τον χορό. Είναι ο πρώτος κωφός χορευτής που θα φοιτήσει για τα επόμενα τρία χρόνια στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης (ΚΣΟΤ), στην Κρατική Σχολή Χορού που εδρεύει στο κέντρο της Αθήνας.
τη νύχτα: διασχίζει την πόλη με την ταχύτητα του φωτός και καταγράφει τις ελλείψεις και τις παρατυπίες έναντι αυτών που δεν μπορούν να έχουν τα αυτονόητα για μια καλύτερη και αξιοπρεπή ζωή.
strength + + +
Speed + + + + +
magic force + + +

Ανδρέας Πλεμμένος - Code name: Doctor strange

 

Την ημέρα: Ο Ανδρέας Πλεμμένος σπουδάζει στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα θεατρικών σπουδών, είναι συχνά εθελοντής σε πολλά καλλιτεχνικά events και παρακολουθεί σεμινάρια ζωγραφικής. Ο ίδιος ασχολείται ερασιτεχνικά με την συγγραφή ιστοριών με στόχο κάποια στιγμή να εκδώσει το δικό του βιβλίο.

 
Τη νύχτα: πολεμάει την αδιαφορία και την αναποτελεσματικότητα της πολιτείας να κάνει προσβάσιμη την καθημερινότητα σε όλους. Χρησιμοποιεί την μυστικιστική δύναμη του και την συγκέντρωση των υπερφυσικών του δυνάμεων, μόνο για να προστατέψει εκείνους που βρίσκονται άδικα στο περιθώριο.
strength + + + +
Speed + + +
magic force + + + + +

Κωσταντίνα Σούλτη - Code name: The black canary

την ημέρα: Η Κωνσταντίνα Σούλτη σπουδάζει στο τμήμα της Νομικής του ΕΚΠΑ και παράλληλα ασκεί το επάγγελμα της φωτογράφου. Aσχολείται με τη συγγραφή και αρθρογραφεί τακτικά για τις ανάγκες ενός ενημερωτικού website ενώ έχει ήδη εκδώσει μια ποιητική συλλογή με τίτλο “Το δωδεκάμηνο της νύχτας“.
Καθετί που ονειρεύεται προσπαθεί να το μεταποιήσει σε δημιουργία μέσα από τη δύναμη των λέξεων και της εικόνας.
τη νύχτα: μάχεται στο πλευρό των συντρόφων της και χρησιμοποιεί την υπερηχητική κραυγή της για να σπάσει κάθε τι δεδομένο και βαθιά ριζωμένο στις απαρχαιωμένες αντιλήψεις. Η τόλμη και η αυτοθυσία της κάνεις τους πάντες να την εμπιστεύονται.
strength + + + +
Speed + + + +
magic force + + + +