19th Ave New York, NY 95822, USA

Ένα βίντεο για την αυτοεξέταση μαστού στη νοηματική γλώσσα

Όταν τον Φεβρουάριο η Κατερίνα Μιστίλογλου ανέβασε το πρώτο της βίντεο κάνοντας νοηματική, σίγουρα δεν περίμενε μερικούς μήνες μετά όλες αυτές τις συνεντεύξεις και την προβολή που έλαβε η ίδια και το βίντεο της. Στο βίντεο αυτό η Κατερίνα περιγράφει στη νοηματική γλώσσα πώς μπορεί μια γυναίκα να κάνει αυτοεξέταση μαστού. Στο βίντεο έχει βάλει και υπότιτλους, καθιστώντας το καθολικά προσβάσιμο σε άτομα με προβλήματα ακοής.

Αφορμή για το βίντεο της Κατερίνας στάθηκε μια ξαδέρφη της η οποία είχε καλοήθη όγκο στο στήθος τον οποίο και αφαίρεσε. Όπως η ίδια η Κατερίνα στη συνέχεια θέλησε να μάθει πώς μπορεί να κάνει αυτοεξέταση, θέλησε ταυτόχρονα να μεταδώσει τη γνώση αυτή και μάλιστα και σε κωφά/βαρήκοα άτομα. Το βίντεο γνώρισε μεγαλύτερη αποδοχή μέσα στο μήνα Οκτώβρη, αφού είναι ο μήνας αφιερωμένος στην ενημέρωση και πρόληψη για τον καρκίνο του μαστού.

Η απλή κίνηση αυτή της Κατερίνας, και η προβολή που αυτή πήρε, αναδεικνύουν ακόμα περισσότερο τις ελλείψεις που υπάρχουν στην ενημέρωση και στην πληροφόρηση των κωφών και βαρήκοων ατόμων, ακόμα και σε θέματα υγείας που είναι σημαντικά. Ας ελπίσουμε το παράδειγμά της να είναι η αφορμή για περισσότερες τέτοιες κινήσεις και πρωτοβουλίες.

Δείτε το βίντεο στο Instagram της Κατερίνας, εδώ.

Related Posts

Μετάβαση στο περιεχόμενο