Ένα πολύ ιδιαίτερο και όμορφο αφιέρωμα στη Hands Up έκανε η Χριστίνα Μιχαηλίδου στο MaxMag.gr. Το αφιέρωμα αυτό επικεντρώθηκε στις δράσεις τις εταιρείας στους τομείς πολιτισμού, εκεί που μέσα από ξεναγήσεις, προσβασιμότητα στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, δράσεις και παραστάσεις, η εταιρεία κάνει τη διαφορά στην προσβασιμότητα για κωφούς και βαρήκοους. Διαβάστε ένα μικρό απόσπασμα παρακάτω, και βρείτε το αφιέρωμα στην ιστοσελίδα του maxmag.gr.

“Πως αισθανόμαστε όταν παρακολουθούμε μία ενδιαφέρουσα παράσταση ή όταν επισκεπτόμαστε ένα χώρο τέχνης και απολαμβάνουμε μία αφηγηματική ξενάγηση; Η απάντηση είναι δεδομένη. Πολύ όμορφα! Όμως είναι εξίσου δεδομένη η απάντηση για τα άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα ακοής; Οι κωφοί και βαρήκοοι πολίτες έχουν την ίδια ευκολία να απολαμβάνουν την επίσκεψή τους σε ένα μουσείο ή μία θεατρική παράσταση; Την απάντηση δίνει η εταιρεία Hands Up, που είναι το πρώτο πρακτορείο Διερμηνέων Νοηματικών Γλωσσών στην Ελλάδα.”

“Μία από τις πρώτες δράσεις της ήταν η πρώτη ξενάγηση με διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα στο χώρο της Αρχαίας Αγοράς. Για πρώτη φορά παραπάνω από 50 άτομα  κωφοί και βαρήκοοι απόλαυσαν ξενάγηση στη νοηματική γλώσσα.”

“Μία πρόσφατη δράση της εταιρείας είναι η μετατροπή της μόνιμης έκθεσης του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης του 1ου ορόφου έτσι ώστε η έκθεση να είναι προσβάσιμη. Σε συγκεκριμένα σημεία της αίθουσας κωφοί και βαρήκοοι επισκέπτες μπορούν να βρουν οθόνες και να παρακολουθήσουν σειρά από βίντεο.”

“Μία συνεχής προσπάθεια της Hands Up είναι οι προσβάσιμες θεατρικές παραστάσεις. Σε πάνω από 20 θεατρικές παραστάσεις η Hands Up έχει προσφέρει την υπηρεσία διερμηνείας στη νοηματική γλώσσα. Με αυτό τον τρόπο κωφοί και βαρήκοοι παραβρίσκονται και δηλώνουν ενθουσιασμό και ενδιαφέρον για το θέατρο.”

Καλή σας ανάγνωση!

Γράψτε ένα σχόλιο..

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Θέλεις να λαμβάνεις νέα μας;

Θα λαμβάνεις newsletter μηνιαία για ενημερωτικούς και διαφημιστικούς λόγους.

Χώρος Διαφήμισης

Χώρος Διαφήμισης