19th Ave New York, NY 95822, USA

Οι ιδρυτές της Hands Up καλεσμένοι στη ραδιοφωνική εκπομπή “Η Αθήνα καλεί”

Ενημέρωση 16.03: Μπορείτε να βρείτε το ηχητικό κομμάτι από το τρίτο μέρος της εκπομπής, εδώ.

Η ραδιοφωνική εκπομπή Athens Calling – Η Αθήνα καλεί, μια εκπομπή που μπορείτε να ακούσετε στο Πρώτο Πρόγραμμα (FM 91,6 & 105,8), θα είναι αφιερωμένη στο ΜΕΛΛΟΝ της ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ως μέσο για τη Βιώσιμη Πράσινη και Ψηφιακή Ανάπτυξη προς το 2030.

Πότε;
Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2021

Ώρα;
22:00 – 00:00

Πρόγραμμα εκπομπής:

Για το θέμα της ανάπτυξης μέσα από τις δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) που πραγματοποιούν εταιρείες και οργανισμοί θα μιλήσουν οι καλεσμένοι της εκπομπής, εκπρόσωποι από διαφορετικές δομές και διαφορετικά αντικείμενα. Ανάμεσά τους και οι ιδρυτές της Hands Up, Γιώργος Στάθης και Χαρά Στάθη, στα πλαίσια του αντικειμένου της εταιρείας, τις υπηρεσίες προσβασιμότητας σε κωφά και βαρήκοα άτομα.

Αναλυτικά οι καλεσμένοι:

Καλεσμένοι στο πρώτο μέρος είναι οι:
Γιάννης Μαστρογεωργίου, Γεν. Γραμματέας Επικοινωνίας στην Προεδρία της Κυβέρνησης, Πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας Στρατηγικών Προβλέψεων και Προοπτικής Διερεύνησης (Foresight) και συγγραφέας του βιβλίου «Τα εργαλεία της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης» και ο Επαμεινώνδας Χριστοφιλόπουλος, αν. Πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας, κάτοχος της Έδρας UNESCO on Futures Research, μιλούν για τις ριζικές αλλαγές και τάσεις που πρέπει να περιμένουμε ως χώρα τα προσεχή 20 χρόνια.

Η Μαρία Αλεξίου, Πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (ΕΚΕ) και Σύμβουλος Διοίκησης για την ΕΚΕ στην εταιρεία ΤΙΤΑΝ και η Νίκη Γλαβέλη, αν. Καθηγήτρια στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, μιλούν για τις προβλέψεις της ΕΕ και του ΟΗΕ για την ΕΚΕ και τη Βιώσιμη Πράσινη Ανάπτυξη στη βάση των 17SDGs του Global Compact/ΟΗΕ.

Η Λυδία Παπαδάκη, Μέντωρ και συνδιοργανώτρια του μαραθωνίου ιδεών για την Κλιματική Αλλαγή Climathon στην Ελλάδα, μιλά για τις νέες μορφές συμμετοχικών δράσεων για το Περιβάλλον.

Στο δεύτερο μέρος της εκπομπής καλεσμένοι είναι:
Ο Γιώργος Στάθης, Πρόεδρος του Σωματείου Διερμηνέων Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας, συγγραφέας προσβάσιμων παιδικών παραμυθιών, συνιδρυτής με την αδελφή του Χαρά Στάθη της κοινωνικής Startup HundsUp που προωθεί την βελτίωση της προσβασιμότητας των Κωφών και Βαρήκοων πολιτών, όπως και για την online Διερμηνεία και την Καθολικότητα της πρόσβασης. Ο σημαντικός ρόλος των ΜΜΕ και ιδίως της ΕΡΤ για την γενίκευση της προσβασιμότητας.

Ο Μανώλης Mπαμπάτσικος, ιδρυτής της νεοφυούς 3D Medworld, η πρώτη ελληνική επιχείρηση που ασχολείται με το βίντεο (animation) σε ιατρικές τρισδιάστατες προσομοιώσεις (medical animation), μέθοδο που πήρε παγκόσμια διάδοση με τις αναπαραστάσεις του κορωνοϊού, μιλά για την πολλαπλή χρησιμότητα της τεχνολογίας και τη συνεργασία με την HundsUp. Η ΕΡΤ συμμετέχει ήδη στο Διευρωπαϊκό Δίκτυο στήριξης και ανάδειξης Startups με τίτλο Sandbox και έχει ξεκινήσει το δικό της MediaLab.

Τέλος από την Λάρισα ο Δημήτρης Κουρέτας, Καθηγητής Βιοχημείας-Βιοτεχνολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ισχυρίζεται ότι η στενή συνεργασία της έρευνας των ΑΕΙ με την Τοπική Αυτοδιοίκηση για την σύνδεση των αγροτροφίμων με τον τουρισμό και την γαστρονομία θα μπορούσε να φέρει πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα και στους τρεις κρίσιμους τομείς σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας στο άμεσο ΜΕΛΛΟΝ.

Συντονιστείτε! Σας περιμένουμε!

Leave a comment