19th Ave New York, NY 95822, USA

Ο Γιώργος Στάθης μιλά για τη Hands Up στο Platform.gr

Είναι θετικό να δίνεται πλέον σημασία όλο και περισσότερο στην προσβασιμότητα. Είναι σημαντικό να υπάρχουν φορείς και εταιρείες που συνεργάζονται ως προς ένα κοινό σκοπό, την καθολική προσβασιμότητα. Ο Γιώργος Στάθης, ίδρυσε το 2017 τη Hands Up μαζί με την αδερφή του, Χαρά Στάθη, για να συμβάλλουν στο σκοπό αυτό με μια εταιρεία που προσφέρει υπηρεσίες προσβασιμότητας σε κωφά και βαρήκοα άτομα. Στο Platform.gr μιλά με τον Παναγιώτη Λουκά για τη νοηματική γλώσσα, τις εξελίξεις γύρω από την τεχνολογία που προσφέρουν νέες ευκαιρίες, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει κάθε νέα start-up εταιρεία στη χώρα μας, αλλά και για τα σχέδια που έχει ο Γιώργος και η εταιρεία για το μέλλον. Δείτε παρακάτω μερικά μόνο αποσπάσματα, και βρείτε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.

  • “Η HandsUp παρέχει τις υπηρεσίες της σε οποιονδήποτε οργανισμό, επιχείρηση ή ίδρυμα επιθυμεί να κάνεις τις υπηρεσίες και τα προϊόντα του προσβάσιμα στο Κωφό κοινό με διερμηνεία δια ζώσης αλλά και με τη δημιουργία βίντεο στη νοηματική γλώσσα αλλά και με υποτιτλισμό. Οι υπηρεσίες αυτές έχουν ως αποτέλεσμα τη βελτίωση της καθημερινότητας των κωφών και βαρήκοων ανθρώπων συνάμα όμως αυξάνεται και το πελατολόγιο της εκάστοτε εταιρείας-οργανισμού καθώς μετά την χρήση των υπηρεσιών μας το κωφό κοινό είναι ενήμερο και γίνεται πλέον εν δυνάμει πελάτης.”

 

  • “Η τεχνολογία έχει βοηθήσει σε πολλούς τομείς και ένας από αυτούς είναι και ο τομέας της διερμηνείας. Μετά την εμφάνιση του κορωνοϊού η εταιρεία μας προσαρμόστηκε στις νέες συνθήκες και με τη βοήθεια της τεχνολογίας η διερμηνεία με φυσική παρουσία καλύφθηκε από την on line διερμηνεία.

 

  • “Μας πήρε περίπου 6 μήνες να ιδρύσουμε την εταιρεία και σε αυτό συντέλεσε σημαντικά το πρόγραμμα enter-grow-go της Eurobank το οποίο μας βοήθησε τόσο στην οργάνωση των νομικών και λογιστικών διαδικασιών όσο και στην προώθηση και την ανάδειξη της εταιρείας και των υπηρεσιών μας. Ποτέ δε σκεφτήκαμε να τα παρατήσουμε καθώς πιστεύουμε στην ιδέα μας, ακολουθούμε το όνειρό μας και στοχεύουμε σε μια πιο προσβάσιμη κοινωνία.

 

  • ” Αναφορικά με το πως βλέπουμε το μέλλον στα επόμενα 5 χρόνια, θα λέγαμε με ακόμα μεγαλύτερη ομάδα, περισσότερα πρωτότυπα project και κόσμο έτοιμο και ενήμερο να λειτουργεί στην καθημερινότητα του με τρόπο περισσότερο προσβάσιμο και συμπεριληπτικό.”

Πηγή: Platform.gr

Related Posts

Leave a comment

Μετάβαση στο περιεχόμενο