19th Ave New York, NY 95822, USA

Η Χαρά Στάθη της HandsUp στη λίστα του Forbes “30 under 30”!

Στο περιοδικό Forbes του Οκτωβρίου παρουσιάστηκε η ελληνική λίστα με τους 30 νέους κάτω των 30 ετών, η γνωστή “30 under 30” λίστα. Πρόκειται για 30 νέους που έχουν καταφέρει να κάνουν τη διαφορά στον επιχειρηματικό κόσμο με τις ιδέες και τη δουλειά τους. Κάθε χρόνο αυτή την περίοδο δημοσιεύονται αντίστοιχες λίστες σε πολλές χώρες του κόσμου, για την ανάδειξη της νεανικής επιχειρηματικότητας. Στην ελληνική λίστα που παρουσιάστηκε λοιπόν, είχαμε τη χαρά και την τιμή να δούμε και την Co-Founder της HandsUp, Χαρά Στάθη. Η Χαρά, ετών 29, με την ενεργή της δράση στη HandsUp από τη στιγμή που ήταν ακόμα ιδέα, μέχρι και σήμερα, κατάφερε να ενταχθεί στη λίστα αυτή, ενισχύοντας, εκτός από τη νεανική, και τη γυναικεία επιχειρηματικότητα.

Όπως αναφέρεται στο περιοδικό:

Ηλικία: 29
Κλάδος: Startup – HandsUp

Περίπου μισό δισεκατομμύριο άνθρωποι, ή με άλλα λόγια το 5% του παγκόσμιου πληθυσμού, αντιμετωπίζει προβλήματα ακοής. Συνειδητοποιώντας τις δυσκολίες τις οποίες συναντούν καθημερινά αυτοί οι άνθρωποι, η Χαρά Στάθη ένιωσε την ανάγκη να κάνει κάτι ώστε να συμπεριληφθούν ισότιμα στην κοινωνία.

Έτσι, μαζί με τον αδερφό της Γιώργο Στάθη (άνω των 30 ετών), ο οποίος είναι διερμηνέας νοηματικής γλώσσας, δημιούργησαν τη HandsUp. Μια κοινωνική startup η οποία προσφέρει υπηρεσίες προσβασιμότητας σε κωφά και βαρήκοα άτομα, όπως διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα, υπηρεσίες υποτιτλισμού, υπηρεσίες διαμόρφωσης ιστοσελίδων. Δημιούργησε, μάλιστα, το πρώτο προσβάσιμο website στη νοηματική γλώσσα το hands-up.org, όπου κείμενα, άρθρα και ενημερώσεις μετατρέπονται σε μορφή βίντεο με ταυτόχρονη διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα.

Επιπλέον, η HandsUp έχει επιμεληθεί την προσβασιμότητα σε θεατρικές παραστάσεις, ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους, σεμινάρια και συνέδρια.

Η HandsUp, η οποία δημιουργήθηκε από το μηδέν χωρίς πόρους, με μοναδική δύναμη το όραμα των δύο νέων, κατάφερε μέσα σε 4 χρόνια να αποσπάσει πολλά βραβεία, να διακριθεί σε διαγωνισμούς και να συνεργαστεί με μεγάλες εταιρείες και οργανισμούς όπως η Cosmote, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, το Μουσείο Μπενάκη, το Διάζωμα και το Χαμόγελο του Παιδιού, ενώ έλαβε χρηματοδότηση 10.000€ από τη μη κερδοσκοπική εταιρεία The People’s Trust, με την οποία απέκτησε τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό που χρειαζόταν.

Τον τελευταίο χρόνο η εταιρεία έχει αναπτύξει μια εφαρμογή με την οποία κωφά και βαρήκοα άτομα μπορούν να ξεναγηθούν σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία χωρίς την παρουσία ξεναγού και διερμηνέα. Ακόμα, η HandsUp, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου, εκμεταλλευόμενη την πρόοδο της τεχνολογίας, δουλεύει για τη δημιουργία ενός αλγόριθμου άβαταρ που θα μεταφράζει την ανθρώπινη ομιλία και το γραπτό κείμενο σε νοήματα.

Έτσι, η HandsUp, άνοιξε νέους δρόμους για την αναπηρία της κώφωσης, τόσο στον τομέα της εκπαίδευσης όσο και στον τομέα του πολιτισμού και της ψυχαγωγίας.

Related Posts

Leave a comment

Μετάβαση στο περιεχόμενο