Ιανουάριος 16, 2020

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος το Athens Pride 2019 στο κέντρο της Αθήνας. Με κεντρικό σύνθημα «Ο δρόμος έχει τη δική μας ιστορία», το φετινό Pride ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου. Οι συμμετέχοντες, υπό τον ήχο των τυμπάνων και κρατώντας σημαίες στα χρώματα του ουράνιου τόξου, έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια στο ρατσισμό, την ομοφοβία, τις προκαταλήψεις και τον αποκλεισμό.
Πριν την έναρξη της παρέλασης, η Βουλή φωταγωγήθηκε στα χρώματα του ουράνιου τόξου ως ένδειξη σεβασμού στα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Παράλληλα, ποικίλες οργανώσεις και άτομα του πολιτικού χώρου πραγματοποιήσαν ομιλίες στηρίζοντας την πραγματοποίηση του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας. Το μεγαλύτερο μέρος των ομιλιών πραγματοποιήθηκε με ταυτόχρονη διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα από διακεκριμένους και άρτια καταρτισμένους διερμηνείς της HandsUp. Με αυτόν τον τρόπο, η HandsUp εξασφάλισε για ακόμη μια φορά την προσβασιμότητα των ατόμων με προβλήματα ακοής
που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση.

Μετά την πορεία που πραγματοποιήθηκε, ακολούθησαν συναυλίες με δημοφιλείς και αγαπητούς στο κοινό καλλιτέχνες όπως την Τάμτα, τη Φουρέιρα, τον Φοίβο Δεληβοριά και το Θοδωρή Μαυρογιώργη. Το μεγαλύτερο μέρος των συναυλιών πραγματοποιήθηκε με ταυτόχρονη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα από την HandsUp, εξασφαλίζοντας το δικαίωμα στη διασκέδαση σε κωφά και βαρήκοα άτομα.
H HandsUp έδωσε για ακόμη μια χρονιά δυνατό παρόν στην μεγαλύτερη εκδήλωση που γίνεται σε πολλές χώρες παγκοσμίως για την προάσπιση των δικαιωμάτων της LGBTQ Κοινότητας. Για ακόμη μία χρονιά ήταν αρωγός στην προσπάθεια να μεταδοθεί το μήνυμα της αγάπης, της ενότητας, της ομόνοιας και της ισότητας ενάντια στην ομοφοβία και τον αποκλεισμό. Η ομάδα της HandsUp αγωνίζεται τόσο για το σεβασμό των δικαιωμάτων των ανθρώπων με αναπηρία όσο και των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν ρατσιστικές συμπεριφορές λόγω διαφορετικών σεξουαλικών προτιμήσεων, καταγωγής και θρησκευτικών πεποιθήσεων. Και θα συνεχίζει να πασχίζει για έναν κόσμο δίκαιο, όπου θα κυριαρχεί η ισότητα και η ομοψυχία των ανθρώπων, μακριά από το σκοταδισμό που φέρουν οι στερεοτυπικές αντιλήψεις.

Γράψτε ένα σχόλιο..

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Θέλεις να λαμβάνεις νέα μας;

Θα λαμβάνεις newsletter μηνιαία για ενημερωτικούς και διαφημιστικούς λόγους.

Χώρος Διαφήμισης

Χώρος Διαφήμισης