4 Αυγούστου, 2020

Πρόσφατη έρευνα του eMarketer’s, δείχνει ότι οι πολίτες φέτος θα αφιερώνουν, κατά μέσο όρο ημερησίως, σχεδόν 3 ώρες και 50 λεπτά στην τηλεόραση, ενώ με το κινητό τηλέφωνο θα ασχολούνται περίπου 3 ώρες και 35 λεπτά την ημέρα.

Σύμφωνα με το sepe.gr, τη δημοτικότητα της τηλεόρασης πλήττουν, εδώ και χρόνια, το κινητό τηλέφωνο και οι υπόλοιπες mobile συσκευές, οι οποίες “κλέβουν” ημερησίως λεπτά από το χρόνο, που αφιερώνουν οι πολίτες για τηλεθέαση.

Συνεπώς – και κατά το τρέχον έτος – η τηλεόραση θα παραμείνει η συσκευή, η οποία, κυρίως, θα απασχολεί την καθημερινότητα του πολίτη. Βέβαια, η δημοτικότητα της τηλεόρασης έχει τρωθεί πολύ, αν υπολογίσει κανείς ότι ο μέσος όρος τηλεθέασης σε ημερήσια βάση ήταν 4 ώρες και 37 λεπτά το – όχι και τόσο μακρινό – 2012.

Η κυριαρχία της τηλεόρασης αναμένεται να ανατραπεί ήδη από το 2019, οπότε το κινητό τηλέφωνο θα πάρει τη θέση της, με μέσο όρο χρήσης της 3 ώρες και 43 λεπτά, ενώ η τηλεθέαση θα απορροφά 3 ώρες και 42 λεπτά -κατά μέσο όρο ημερησίως.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι ο χρόνος, που ο μέσος πολίτης αφιερώνει στο κινητό του τηλέφωνο και τις mobile συσκευές, πιθανότατα πλησιάζει σε ιστορικά υψηλά και αναμένεται, από τα επόμενα χρόνια, να αρχίσει η φθίνουσα πορεία. “Υπάρχουν αρκετές τάσεις στον ορίζοντα, οι οποίες θα μπορούσαν να σταματήσουν τη -φαινομενικά – αδιάκοπη άνοδο του χρόνου, που αφιερώνουμε στο κινητό.

Γράψτε ένα σχόλιο..

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Θέλεις να λαμβάνεις νέα μας;

Θα λαμβάνεις newsletter μηνιαία για ενημερωτικούς και διαφημιστικούς λόγους.

Χώρος Διαφήμισης

Χώρος Διαφήμισης