22 Φεβρουαρίου, 2020

Μία νέα τάση που γίνεται όλο και πιο διαδεδομένη, είναι τα Baby Signs, όπου ένα μωρό από 6 μηνών κιόλας έχει την δυνατότητα να εκφράσει τα θέλω του και βασικές ανάγκες του μέσω της νοηματικής γλώσσας. Κι αν πιστεύετε ότι είναι μέθοδος που εφαρμόζεται στα Κωφά μωρά και μόνο, η πραγματικότητα θα σας διαψεύσει. Η μέθοδος Baby Signs είναι δημοφιλής περισσότερο στα ακούοντα μωρά, όπου οι γονείς επιθυμούν μια πιο άμεση και ξεκάθαρη επικοινωνία με το νεογέννητο παιδί τους.

Οι μικροί μπόμπιρες λοιπόν έχουν την δυνατότητα να εκφράσουν ανάγκες όπως ότι πεινάνε ή ότι θέλουν κι άλλο φαγητό ή ότι τελείωσαν. Επίσης ότι κρυώνουν ή ζεσταίνονται, αλλά και όταν χρειάζονται μία αγκαλιά!

Ταυτόχρονα, μελέτες πανεπιστήμιων της Αμερικής και της Αγγλίας έχουν αποδείξει ότι τα νοήματα βοηθούν τα μωρά να αναπτύξουν προφορικό λόγο γρηγορότερα από τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας τους, αλλά και μεγαλύτερο και πιο πλούσιο λεξιλόγιο, ενώ το IQ τους έπειτα από μετρήσεις ανέβηκε +12 πόντους από το αναμενόμενο. Τέλος, τα παιδιά που μεγάλωσαν και επικοινώνησαν στην βρεφική ηλικία με baby Signs, είχαν καλύτερη απόδοση και βαθμολογία στα σχολικά μαθήματα από τα υπόλοιπα.

Αν γελούσες με την ταινία “meet the fockers“, με το μωρό που εξέφραζε τις ανάγκες του στον παππού του μέσω της νοηματικής, να δούμε ποιος γελάει τώρα…!

hands-up.org

Γράψτε ένα σχόλιο..

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Θέλεις να λαμβάνεις νέα μας;

Θα λαμβάνεις newsletter μηνιαία για ενημερωτικούς και διαφημιστικούς λόγους.

Χώρος Διαφήμισης

Χώρος Διαφήμισης