2 Ιουλίου, 2020

Το video που ακολουθεί παρουσιάζει την ιστορία του 13χρονου Najib Alhaj Ali, ενός παιδιού που ήρθε από Συρία για να ξεφύγει από τη δίνη του πολέμου. Το παιδί τραυματίστηκε σοβαρά από την έκρηξη μιας βόμβας. Ωστόσο, αυτό δεν τον εμπόδισε να ασχοληθεί με τον αθλητισμό και να ενταχθεί στην πρώτη Παραολυμπιακή ομάδα για πρόσφυγες στην Ελλάδα. Ο Νατζίμπ θέλει να εμπνεύσει και άλλα παιδιά – πρόσφυγες με αναπηρία ώστε να ξεφύγουν από την όποια τραυματική εμπειρία που έχουν από τη φρίκη του πολέμου.

Ο 14χρονος Νατζίμπ πήρε το δρόμο της προσφυγιάς με την οικογένεια του καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο. Στον αθλητισμό βρήκε διέξοδο. Μπορεί να αναπτύξει τις δικές του δυνατότητες μακριά από κάθε είδους αποκλεισμούς. Χάρη στο πρόγραμμα παραολυμπιακών αθληματών του ιδρύματος Agitos για πρόσφυγες με αναπηρία η ζωή του άλλαξε.

«Είμαι χαρούμενη και νιώθω καλύτερα γιατί ασχολείται με τον αθλητισμό. Η συμπεριφορά του έχει αλλάξει. Ο αθλητισμός τον βγάζει έξω από το καβούκι του. Ελπίζω ο Θεός να του φέρει τύχη. Όλες οι μητέρες θέλουν το καλύτερο για τα παιδιά τους. Ελπίζω ότι θα έρθει σε επαφή με άλλους ανθρώπους , θα κάνει γνωριμίες, και ειδικά με ανθρώπους με αναπηρία που βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση όπως και ο ίδιος. Αυτό θα του δώσει δύναμη και θάρρος. Αυτό δίνει και σε μένα δύναμη και θάρρος. Δεν είναι το παν η νίκη στον αγώνα», δηλώνει η μητέρα του μικρού.

Ο Νατζίμπ μπήκε για πρώτη φορά σε αεροπλάνο, στο ταξίδι για τη συμμετοχή του στους Παγκόσμιους Αγώνες της Πορτογαλίας,της Διεθνούς Αθλητικής Ομοσπονδίας Αθλητών με αμαξίδιο και ακρωτηριασμούς.

Μια ιστορία από την οποία οφείλουμε όλοι να παραδειγματιστούμε και να αναθεωρήσουμε τον τρόπο σκέψης μας.

hands-up.org

Γράψτε ένα σχόλιο..

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Θέλεις να λαμβάνεις νέα μας;

Θα λαμβάνεις newsletter μηνιαία για ενημερωτικούς και διαφημιστικούς λόγους.

Χώρος Διαφήμισης

Χώρος Διαφήμισης