Ιούνιος 24, 2019

Νάρκισσος & Ηχώ…και άλλες Μεταμορφώσεις!

        Μία παράσταση για την συναντίληψη, την ποικιλομορφία και την συμπερίληψη

Μία μοναδική παράσταση λαμβάνει χώρα στο «Από Μηχανής Θέατρο» από τις 21 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή για όλη τη θεατρική σεζόν. H παιδική σκηνή του Θεάτρου ΑμεΑ-Theama (Θέατρο Ατόμων με Αναπηρία), μια συμπεριληπτική επαγγελματική ομάδα θεάτρου αποτελούμενη από ηθοποιούς με και χωρίς αναπηρία, παρουσιάζουν τη θεατρική παράσταση για μικρούς και μεγάλους «Νάρκισσος & Ηχώ…και άλλες Μεταμορφώσεις» του Βασίλη Οικονόμου και της Ελιάνας Περήφανου, σε σκηνοθεσία Ελιάνας Περήφανου.

Η παράσταση «Νάρκισσος & Ηχώ…και άλλες μεταμορφώσεις» είναι η πρώτη παράσταση που έγινε και αισθητηριακά φιλική για άτομα στο φάσμα του αυτισμού, σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό φορέα TheHappyArt, στην παράσταση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 4/1.

Επί σκηνής δύο ηθοποιοί με κινητική αναπηρία (χρήστης και χρήστρια αναπηρικού και ηλεκτροκίνητου αμαξιδίου αντίστοιχα), ένας ηθοποιός στο φάσμα του αυτισμού και με μειωμένη όραση και δύο ακόμα ηθοποιοί χωρίς κάποια αναπηρία αποτελούν τη ζωντανή απόδειξη της συμπερίληψης, της ισότητας και της συνεκπαίδευσης.

Προσβασιμότητα για ΑμεΑ:

  • Διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα για Κωφά και Βαρήκοα άτομα
  • Υπέρτιτλοι στην Ελληνική και Αγγλική Γλώσσα
  • Ακουστική περιγραφή για τυφλούς/ες και άτομα με προβλήματα όρασης
  • Προγράμματα σε μεγαλογράμματη σειρά, σε γραφή Braille και Qrcode

Μία ξεχωριστή παράσταση μακριά από στερεοτυπικές αντιλήψεις και προκαταλήψεις, που σπάζει τα ταμπού, σε μια κοινωνία που δεν είναι εξοικειωμένη με τη διαφορετικότητα.  Προτείνεται για παιδιά, κατάλληλη και για ενήλικες.

Γράψτε ένα σχόλιο..

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Θέλεις να λαμβάνεις νέα μας;

Θα λαμβάνεις newsletter μηνιαία για ενημερωτικούς και διαφημιστικούς λόγους.