Μάιος 19, 2019

Tα περήφανα θεατρικά βραβεία της Αθήνας συνεχίζουν για 7η χρονιά την αποστολή τους για αύξηση της ορατότητας των LGBTQI θεματικών στο θέατρο, με την υποστήριξη του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας Athens Pride.

Σκοπός των βραβείων δεν είναι να θέσουν διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στο «gay» και στο «straight» θέατρο, αλλά να αναδείξουν τις προσπάθειες για την περήφανη παρουσία και προβολή queer χαρακτήρων και θεματικών σε παραστάσεις, στον απόηχο μιας πρόσφατης δύσκολης χρονικής περιόδου όπου αυτές γίνονταν συχνά στόχος επιθέσεων μίσους, λογοκρισίας και περιθωριοποίησης.

H φετινή τελετή απονομής θα λάβει χώρα στο Θέατρο Πόρτα, την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου στις 4 το απόγευμα, με παρουσιαστές τη Νάντια Κοντογεώργη και τον Μίνω Θεοχάρη, και είναι αφιερωμένη στην περηφάνια της Zackie Oh. Η τελετή θα φιλοξενήσει χορευτικά σόου από την ομάδα Rainbow Dance και Broadway drag shows από τη Marianah Grindr.

Δείτε αναλυτικά τις φετινές υποψηφιότητες.

Το φετινό σύνθημα είναι «Act / React». Οι καλλιτέχνες αντιδρούν εντός και εκτός του θεάτρου σε όσα συμβαίνουν γύρω τους. Το ελληνικό queer θέατρο, με αφορμή τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, αντιστέκεται στον συντηρητισμό και τον ρατσισμό της κοινωνίας και τολμάει να μιλήσει ελεύθερα και περήφανα για την διαφορετικότητα, για την ταυτότητα φύλου, για την ελευθερία αυτοπροσδιορισμού!

Η απονομή έχει προαιρετική συνεισφορά από 2 ευρώ. Όλα τα έσοδα της ημέρας θα δωθούν στην οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου για την ενίσχυση του δικαστικού τους αγώνα.

Η τελετή θα είναι προσβάσιμη σε κωφά άτομα με ταυτόχρονη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα επί σκηνής από την HandsUp.

Γράψτε ένα σχόλιο..

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Θέλεις να λαμβάνεις νέα μας;

Θα λαμβάνεις newsletter μηνιαία για ενημερωτικούς και διαφημιστικούς λόγους.