22 Φεβρουαρίου, 2020

Εργαστήριο κίνησης για μεικτή ομάδα ατόμων με ή χωρίς αισθητηριακές αναπηρίες

Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Νοέμβριος 2018 – Απρίλιος 2019
Στο εργαστήριο κίνησης Visualizing Sound άτομα με ή χωρίς αισθητηριακές αναπηρίες αλληλεπιδρούν, εκφράζονται, αλλά κυρίως αισθάνονται χρησιμοποιώντας αποκλειστικά το σώμα τους για την παραγωγή μουσικής. Αυτό είναι το body music, η πιο αρχαία μορφή μουσικής. Μια μορφή έκφρασης που συνδυάζει ρυθμό, κίνηση και μουσική και επιτρέπει στον συμμετέχοντα να βιώσει μια ανεπανάληπτη μουσική εμπειρία.
Μέσα από την εξερεύνηση του χώρου και των ηχητικών δυνατοτήτων του σώματος δημιουργούνται πρωτότυπα ηχοτοπία βασισμένα σε τεχνικές σύγχρονου χορού, αυτοσχεδιασμού και body music, ενώ παράλληλα αναπτύσσεται η κιναισθητική αντίληψη, η ικανότητα ανάγνωσης και σωματοποίησης του ήχου, η διαχείριση των εκφραστικών μέσων, η επικοινωνία και η διέγερση της φαντασίας
Σχεδιασμός / Υλοποίηση: Γιώτα Πεκλάρη (χορεύτρια, χορογράφος, καθηγήτρια χορού) σε συνεργασία με την Εύα Καρτερού (χορεύτρια, παιδαγωγός) και τη Βίκη Σκορδαλή (ηθοποιός, χορεύτρια)
Ειδικός συνεργάτης: Θάνος Δασκαλόπουλος (body musician)
Περίοδος εγγραφών: Σεπτέμβριος – Οκτώβριος 2018
Πληροφορίες / Εγγραφές: 213 088 5753, education@nationalopera.grΔωρεάν συμμετοχή με σειρά προτεραιότητας Μέγας δωρητής Εκπαιδευτικών & Κοινωνικών Δράσεων ΕΛΣ:

Γράψτε ένα σχόλιο..

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Θέλεις να λαμβάνεις νέα μας;

Θα λαμβάνεις newsletter μηνιαία για ενημερωτικούς και διαφημιστικούς λόγους.

Χώρος Διαφήμισης

Χώρος Διαφήμισης