19th Ave New York, NY 95822, USA

Νέο μέτωπο μεταξύ Δικαστών και κυβέρνησης άνοιξε την Κυριακή  μετά τα όσα διημείφθησαν στην 33η τακτική συνέλευση της Ενωσης Εισαγγελέων. Ο αρμόδιος υπουργός στην ομιλία του ήταν ιδιαίτερα  αιχμηρός και εγκάλεσε μεταξύ άλλων τους δικαστές για την απόφαση του ΣτΕ με την οποία ακυρώθηκε ο νόμος για τις δηλώσεις Πόθεν Εσχες αλλά και για καθυστερήσεις στις αποφάσεις.

Τα λεγόμενα Κοντονή προκάλεσαν την αντίδραση του προέδρου   ΣτΕ Νίκου Σακελλαρίου ο οποίος λαμβάνοντας τον λόγο επέπληξε τον υπουργό για ωμή παρέμβαση στη δικαιοσύνη.

«Τη δημοκρατική νομιμοποίηση μας την παρέχει το Σύνταγμα. Υπάρχουν όρια στα λόγια. Παρουσία μου κύριε υπουργέ ήταν άκαιρη η παρέμβαση. Λυπάμαι πολύ που αναγκάζομαι να υιοθετήσω τέτοιους τόνους. Δεν θα κάνουμε υποχωρήσεις στην άσκηση των καθηκόντων μας» είπε ο πρόεδρος του ΣτΕ. Αντίστοιχη τοποθέτηση έκανε και ο πρόεδρος της Ενωσης Εισαγγελέων.

Ο υπουργός πέραν των όσων είπε στη συνεδρίαση επανήλθε με μια εξίσου σκληρή ανακοίνωση που φωτογραφίζει και την απόφαση του ΣτΕ, με την οποία ακυρώθηκε ο νόμος για το πόθεν έσχες.

«Σε μια ευνομούμενη πολιτεία οφείλουν όλοι και πρώτοι όσοι λαμβάνουν αποφάσεις, είτε πολιτικοί είτε δικαστές, να ελέγχονται ως προς τα εισοδήματα και τα περιουσιακά τους στοιχεία» σχολίασε ο υπ. Δικαιοσύνης.

 

Πηγή: thetoc.gr

Related Posts

Leave a comment

Μετάβαση στο περιεχόμενο