19th Ave New York, NY 95822, USA


Advertisement

Αποτέλεσμα εικόνας για Αλλάζουν όλα στα οικογενειακά επιδόματα

Ραντεβού στο Eurogroup έδωσαν θεσμοί και ελληνική κυβέρνηση, μετά από τις μαραθώνιες διαβουλεύσεις, οι οποίες κατέληξαν σε τεχνική συμφωνία. Ωστόσο, για την επίτευξη αυτής της συμφωνίας το τίμημα είναι βαρύ και είναι ενδεικτικό ότι έρχονται νέες επιβαρύνσεις στα μεσαία εισοδήματα, ακόμα κι αν πρόκειται για τρίτεκνες ή πολύτεκνες οικογένειες.

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά περίπου 80 προαπαιτούμενα πρέπει να καλύψει η κυβέρνηση ως το Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου, προκειμένου να κλείσει η τρίτη αξιολόγηση και να ξεκινήσουν οι δύσκολες συζητήσεις για το Χρέος και την επόμενη ημέρα μετά από τη λήξη του Προγράμματος.

«Έχουμε συμφωνήσει να κάνουμε όλα τα προαπαιτούμενα όσο πιο γρήγορα μπορούμε. Θα υπάρχουν νομοσχέδια και πριν από τα Χριστούγεννα και θα υπάρχει και ένα πολυνομοσχέδιο μετά από τα Χριστούγεννα» δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Η τεχνική συμφωνία, που ήταν το πρώτο βήμα, έκλεισε με διαβουλεύσεις- εξπρές και όπως αποδείχθηκε, ένα από τα πιο δύσκολα θέματα ήταν τα νέα οικογενειακά επιδόματα. Αν και βρέθηκαν από περικοπές άλλων δαπανών τα 160 εκ. ευρώ που αναζητούνταν, ο νέος χάρτης των επιδομάτων τέκνων φέρνει απώλειες για τρίτεκνους και πολύτεκνους, προκειμένου να ενισχυθούν οι οικογένειες με λιγότερα παιδιά.

Πηγή: star.gr

Related Posts

Leave a comment

Μετάβαση στο περιεχόμενο