Ιανουάριος 28, 2020

2ο Φόρουμ Καινοτομίας MAZINNOV | Νέοι φούρνοι, Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων

Η παρουσίαση της HandsUp στην διοργάνωση της γαλλικής πρεσβείας

MAZINNOV

Το 2o Ελληνογαλλικό Φόρουμ Καινοτομίας MAZINNOV διοργανώνει, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, η Πρεσβεία της Γαλλίας. Πρόκειται για μία μεγάλη συνάντηση ηγετών του γαλλικού και του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας που σκοπό έχει την ενθάρρυνση της ανάδειξης και της ανάπτυξης καινοτόμων επιχειρηματικών σχημάτων με την υποστήριξη των πλέον πρωτοπόρων επιχειρηματικών φορέων σε Γαλλία και Ελλάδα.

Το πολύ ενδιαφέρον και πρακτικό αυτό φόρουμ έχει την δική του μικρή ιστορία. Διοργανώθηκε για πρώτη φορά στις 25 Νοεμβρίου 2016, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, όπου σημειώθηκαν 400 συμμετοχές, με 75 ομιλητές μεταξύ των οποίων 15 θερμοκοιτίδες, 8 πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα, 10 τράπεζες και χρηματοδοτικά ιδρύματα, 31 νεοφυείς και μεγαλύτερες επιχειρήσεις, 9 ώρες αδιάκοπου πιτσαρίσματος, στρογγυλά τραπέζια και εργαστήρια.

Η επιτυχής πρώτη διοργάνωση οδήγησε στην γέννηση του ελληνογαλλικού δικτύου MAZINNOV και στην υπογραφή της χάρτας MAZINNOV από τα 135 ιδρυτικά μέλη, που αποτέλεσαν συμμετέχοντες στο 1ο φόρουμ, με την υπόσχεση και την κοινή δέσμευση να συνεχίσουν τις ανταλλαγές και τις συνεργασίες. Η χάρτα MAZINNOV για το ελληνογαλλικό δίκτυο καινοτομίας εμπλουτίζεται κάθε μήνα με νέα μέλη και υποστηρίζει πρωτοβουλίες, συνεργασίες, εκδηλώσεις και κινητικότητα μεταξύ των δύο οικοσυστημάτων. Πλέον μπορούμε να μιλάμε για ένα φόρουμ που σφραγίζει την ελληνογαλλική συνεργασία και που θα αποτελέσει θεσμό για τα επιχειρηματικά δρώμενα.

Στο MAZINNOV ανήκει άλλωστε η πρωτοβουλία της συμμετοχής ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων σε μεγάλα γεγονότα στο Παρίσι, όπως το Hacking του Δημαρχείου και η έκθεση VivaTechnology. Στους Έλληνες φοιτητές προσφέρονται επιστημονικές διαμονές υψηλού επιπέδου για την ανάπτυξη συνεργασιών με τα μεγαλύτερα ερευνητικά κέντρα της Γαλλίας.

Πως προκύπτει όμως αυτή η ελληνογαλλική συνεργασία στην καινοτόμα επιχειρηματικότητα;

Η Γαλλία κατατάσσεται 3η χώρα για την καινοτομία, μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ιαπωνία και προηγείται όλων των άλλων ευρωπαϊκών χωρών (κατάταξη Clavirate Analytics 2017). Ο δυναμικότερος δημόσιος οργανισμός καινοτομίας ανά τον κόσμο είναι γαλλικός (η CEA : Επιτροπή Aτομικής Eνέργειας και Εναλλακτικών Μορφών Ενέργειας). Η μεγαλύτερη ψηφιακή θερμοκοιτίδα ανά τον κόσμο βρίσκεται στο Παρίσι (Σταθμός F). Το 2016, οι γαλλικές νεοφυείς επιχειρήσεις συγκέντρωσαν περισσότερα από δύο δις ευρώ επιχειρηματικών κεφαλαίων.

Το ελληνικό οικοσύστημα από την άλλη φιλοδοξεί ένα διεθνές άνοιγμα και κάνει ήδη σημαντικά βήματα σε θέματα καινοτομίας και ανάπτυξης νέων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, ειδικά στον τομέα της κοινωνικής καινοτομίας και της καινοτομίας στον χώρο των πολιτών, όπου εδώ παρουσιάζεται πρωτοπόρος. Το γαλλικό οικοσύστημα αναζητά συνεργασίες στο εξωτερικό. Αυτή η σύγκλιση συμφερόντων βρίσκεται στην καρδιά της στρατηγικής εταιρικής σχέσης για το μέλλον που αποτελεί τη σπονδυλική στήλη της ελληνογαλλικής συνεργασίας.

Οι βασικοί πυλώνες του MAZZINOV 2

Το Φόρουμ MAZINNOV 2 έρχεται ανανεωμένο να αναδείξει τον πλούτο των ιδεών και των νεοφυών επιχειρηματικών σχεδιών που θα διευκολύνουν και θα πείσουν τους φορείς λήψης αποφάσεων και τους επιχειρηματίες του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα να επενδύσουν σε αυτά και να τους δώσουν τα εφόδια για την βιώσιμη και επιτυχή ανάπτυξή τους. Η πρωτοτυπία του Φόρουμ MAZINNOV 2 έγκειται στη συνάντηση του κλασικού οικοσυστήματος καινοτομίας με όλους όσοι, ανεξάρτητα από την ηλικία και τη θέση τους, είναι φορείς καινοτόμων ιδεών και οραματίζονται τον κόσμο του αύριο. Η επιλογή αυτή υπέρ της κατάργησης των στεγανών και της ποικιλομορφίας αποτελεί φιλοδοξία του δικτύου MAZINNOV.

Υπό αυτό το πρίσμα, φέτος το φόρουμ στηρίζεται σε δύο βασικούς πυλώνες – προγράμματα: «Υιοθέτησε μια start-up», το οποίο αφορά επιχειρήσεις που καλούνται να υιοθετήσουν μια νεοσύστατη επιχείρηση και «Οραματίσου την Ελλάδα του αύριο», που αφορά και απευθύνεται σε νέους και λιγότερο νέους που καλούνται να σκεφθούν την Ελλάδα του αύριο και να οραματισθούν το 2050.

Το Φόρουμ MAZINNOV 2 στοχεύει στο εξής κοινό:

Εκπροσώπους του γαλλικού και του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας, μέλη ή όχι του δικτύου MAZINNOV (επιχειρήσεις νεοσύστατες και μη, θερμοκοιτίδες, κλάστερς, εργαστήρια, συλλόγους, δίκτυα…)
Εκπροσώπους ακαδημαϊκών και επιστημονικών κοινοτήτων σε διασύνδεση με την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα

Ενεργά μέλη του δικτύου «Η Νεολαία που καινοτομεί»
Χρήστες ή δυνητικούς χρήστες των makerspace καινοτομίας
Μεγάλες γαλλικές και ελληνικές επιχειρήσεις
Τράπεζες, επενδυτές και επιμελητήρια
Υπουργεία και δημόσιοι θεσμοί
Τοπικές αυτοδιοικήσεις Ελλάδος και Γαλλίας
Φοιτητές
Μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και σχολεία

Πηγή άρθρου: athina984.gr

Γράψτε ένα σχόλιο..

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Θέλεις να λαμβάνεις νέα μας;

Θα λαμβάνεις newsletter μηνιαία για ενημερωτικούς και διαφημιστικούς λόγους.

Χώρος Διαφήμισης

Χώρος Διαφήμισης