19th Ave New York, NY 95822, USA

Μέλος των «Πυρήνων της Φωτιάς» ο 29χρονος - Το λάθος που έσωσε τον Λουκά Παπαδήμο

Μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» είναι ο 29χρονος που συνελήφθη από τις αστυνομικές Αρχές και αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες, μεταξύ των οποίων και πρόθεση να δολοφονήσει τον πρώην πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, ο οποίος έπεσε θύμα τρομοκρατικής επίθεσης τον Μάιο του 2017.

Ο 29χρονος, όπως πρώτο αποκάλυψε το CNN Greece είναι “σημαντικός παίκτης” στην τρομοκρατία και σύμφωνα με το κατηγορητήριο, επιδίωξε να δολοφονήσει τον Λουκά Παπαδήμο, όμως ένα λάθος έσωσε την ζωή του πρώην πρωθυπουργού και των δύο ατόμων που επέβαιναν στο όχημά του την μοιραία μέρα.

Συγκεκριμένα, το λάθος εντοπίζεται στην αναλογία της εκρηκτικής ύλης που χρησιμοποιήθηκε στον τρομο-φάκελο. Σημαντική ήταν και η άμεση ιατρική περίθαλψη του κ. Παπαδήμου μετά την έκρηξη της 25ης Μαΐου.

Ο ειδικός εφέτης ανακριτής υποστηρίζει πως ο 29χρονος εντάχθηκε στην τρομοκρατική οργάνωση τον Δεκέμβριο του 2016 και σύμφωνα με τις δικαστικές πηγές είναι αυτός που κατασκεύασε τα οκτώ τρομοδέματα που εντοπίστηκαν στο Κέντρο Διαλογής των Ελληνικών Ταχυδρομείων στο Κρυονέρι τον Μάρτιο.

Πηγή: cnn.gr

Related Posts

Leave a comment

Μετάβαση στο περιεχόμενο